Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВРУ прийняла за основу законопроект про права незаконно засуджених

Верховна Рада України за основу прийняла проект Закону України "Про правовий статус і соціальні гарантії осіб, які незаконно позбавлені волі, заручники, або засуджені на тимчасово окупованих територіях України та за її межами". Про це повідомила Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, - інформує прес-служба Мінветеранів.

За її словами, прийняття документа є дуже важливим, адже внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та анексії Криму сотні українців та іноземних громадян незаконно позбавляються Кремлем волі.

Вже фактом є, що за час незаконного позбавлення волі українці піддаються фізичним і моральним катуванням, втрачають можливість повернутися у помешкання на непідконтрольних територіях у наслідок переслідування їх незаконними збройними формуваннями. Цим законом встановлюється правовий статус і соціальні гарантії для полонених після звільненні їх з місць незаконного утримання та основні терміни щодо правового статусу заручників", - зазначила Ірина Фріз та подякувала колегам за підтримку цього важливого законопроекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ