Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

ВРУ прийняла за основу законопроєкт про анбандлінг НАК "Нафтогаз України"

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №2239-1 про анбандлінг НАК ʺНафтогаз Україниʺ.

За відповідне рішення проголосували 286 нардепів. До другого читання законопроєкт опрацьовуватиметься за скороченими термінами. За це проголосували 260 нардепів.

Нагадаємо, що вчора Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг проголосував за проект Закону України ʺПро внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газуʺ №2239-1. Законопроєкт є виконанням міжнародних зобов’язань та передумовою сертифікації – підтвердження відповідності українського енергетичного законодавства європейському.

У пояснювальній записці йдеться, що цей законопроєкт потрібний для реформування ринку природного газу та електричної енергії України, аби досягти його лібералізації, ефективності, прозорості та подальшої інтеграції з ринком Європейського Союзу.

Анбандлінг НАК ʺНафтогаз Україниʺ свідчить про підтвердження Україною, що енергетичне законодавство з 01.01.2020 р. буде відповідати європейському. А ГТС й надалі залишається 100% у державній власності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ