Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

ВРУ призначила ще двох міністрів

04 березня на позачерговому засіданні Рада призначила Дмитра Кулебу міністром закордонних справ, а також підтримала призначення Андрія Тарана на посаду міністра оборони.

За відповідне призначення Кулеби проголосували 288 депутатів, а за Тарана - 285 депутатів, - передає Громадське.

Довідка:

Дмитро Кулеба — випускник Інституту міжнародних відносин за спеціальністю ʺміжнародне правоʺ. З 2003 року почав дипломатичну кар’єру: сім років працював у Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні (на цю ж тему захистив кандидатську дисертацію) і ще три — в Секретаріаті глави МЗС, де опікувався питаннями іміджу України за кордоном.

Дмитро Кулеба

У 2014 році повернувся в МЗС на посаду посла з особливих доручень, де відповідав за комунікаційну політику відомства. Із 2016 по 2019 рік очолював Постійне представництво України при Раді Європи.

В уряді Олексія Гончарука Дмитро Кулеба став віце-прем’єром із питань євроінтеграції. Кулеба ініціював відкриття системи ʺПульс угодиʺ, яка з 2017 року відстежує виконання Україною зобов’язань за угодою про асоціацію з Євросоюзом. Також він передав до НАТО прохання про надання Україні статусу партнера розширених можливостей.

Андрій Таран — генерал-лейтенант у відставці. Професійний розвідник, працював у 1990-х в головному управлінні розвідки Міноборони, з 2008 по 2011 був заступником керівника цього управління. За другого президентства Леоніда Кучми Таран був військовим аташе в посольстві України в США. 

На Донбасі служив з 2015 року. Тарана призначили в спільний центр контролю та координації за припиненням вогню — керівником після генерала Розмазніна.

На президентських виборах 2019 року Таран очолював виборчий штаб кандидата Ігоря Смешка. 

Зазначимо, що посада міністра закордонних справ та міністра оборони є квотами президента, тому їх призначають окремо. Після призначення Тарана Рада погодила кандидатуру Дмитра Кулеби на посаду глави МЗС.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, сьогодні 04 березня парламентарі відправили у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука, після чого на його місце призначили Дениса Шмигаля.

Рада призначила новий склад Кабміну

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ