Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

ВРУ ухвалила законопроект про спрощення фінансової реструктуризації

Як повідомили у прес-службі Мінфіну, Верховна Рада України ухвалила законопроект №1070 ʺПро внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризаціїʺ у другому читанні та в цілому.

Рішення підтримали 300 депутатів.

Метою законопроекту є удосконалення добровільного механізму фінансової реструктуризації боргів підприємств. Це дозволить більш ефективно вирішити питання кількості проблемних кредитів, ризику банкрутств підприємств, які мають тимчасові проблеми з ліквідністю, проте здатні відновити здорову економічну діяльність.

Ухвалений законопроект усуває недоліки діючого законодавства та вносить зміни до законів ʺПро фінансову реструктуризаціюʺ, ʺПро іпотекуʺ, ʺПро забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяженьʺ та ʺПро захист економічної конкуренціїʺ.

Законопроект передбачає:

- можливість проводити спільну процедуру реструктуризації для кількох боржників, які є пов’язаними особами, але мають різних кредиторів;

- уточнення умов відступлення прав вимоги у процедурі фінансової реструктуризації;

- уточнення норми щодо концентрації, що має полегшити процедуру реструктуризації в частині погодження з АМКУ;

- уточнення норми щодо визначення моменту відшкодування втрат кредиторів, що передбачає задоволення вимог за рахунок іпотеки.

Також законопроект подовжує дію Закону України ʺПро фінансову реструктуризаціюʺ ще на три роки.

Застосування норм Закону зменшить регуляторні перешкоди для здійснення фінансової реструктуризації грошового зобов’язання та господарської діяльності боржників, а також сприятиме повному застосуванню способів реструктуризації з боку банків.

Нагадаємо, нещодавно, Мінфін продав облігацій внутрішньої держпозики на 1,9 мільярда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ