Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Все що потрібно знати про узаконення самобудів

20 квітня 2018 року набрав чинності Закон №2363-VIII «Про внесення зміни до пункту 9 розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»(далі по тексту – Закон). Зміна полягає у продовженні строку для прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.

Відповідно до вищезгаданого Закону, власники земельних ділянок, звернувшись до органу державного архітектурно-будівельного контролю у 10-денний термін за результатами технічного обстеження, зможуть узаконити свої забудови та приватизувати відповідні земельні ділянки.

Проте, варто чітко розуміти, яких саме забудов стосується дана норма. Дія Закону поширюється на об’єкти будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), а саме:

  • індивідуальні (садибні) житлові будинки;
  • садові будинки;
  • дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів;
  • господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів;

які були збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року, а також збудовані до 12 березня 2011 року – будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

Якщо Вам необхідна допомога у формуванні та подачі документів до органу державного архітектурно-будівельного контролю, або додаткова консультація з цього питання звертайтесь до «Юридичної ліги» тел. 096 527 17 22.

Інформація розміщена на правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ