Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Все, як у «Докторі Хаусі» – 2 львівські лікарні посилено готують до Євро-2012

До Євро2012 у двох Львівських лікарнях створять відділення невідкладної медицини, аналогів яким в Україні поки-що немає. . Про це сьогодні, 2 лютого під час прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Відповідно до європейських вимог, ці відділення будуть поділені на три зони: зелену, червону і жовту. У зеленій зоні прийматимуть пацієнтів, які прийшли до лікарні самі зі скаргами, у червоній – тих, хто прибуває «швидкою» і потребує невідкладної операції. Хворий зі швидкої повинен відразу потрапляти на операційний стіл або ж в реанімацію, що знаходиться за десять кроків. Обидві зон не пересікаються. Жовта зона для хворих, діагноз яких ще не визначений.

«Все, як у «Докторі Хаусі». Він не лікує пацієнтів, його завдання – поставити діагноз. Далі хворого забирають у відповідне відділення», – каже Зуб.

Наразі уже завершено ремонт зеленої зони у Львівській міській лікарні швидкої допомоги, є проект створення зон у восьмій міській лікарні. На реалізацію задумів потрібно 3 млн грн, там працюватимуть понад 200 лікарів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ