Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вселенський патріарх нагадав про московське самоуправство щодо Київської митрополії

Вселенський Патріарх Варфоломій у доповіді на відкритті Архієрейського собору Константинопольської церкви у Стамбулі перелічив численні приклади московського самоуправства щодо Київської митрополії починаючи з XV століття. Про це кореспондентові "Громадського" повідомили кілька учасників Собору.

"Цей великий історичний екскурс - ще одне підтвердженняя того, що Собор обговорить усі передумови, зокрема й історичні, для надання Києву автокефалії", - зазначив кореспондент.

Як відомо, 1 вересня у Стамбулі розпочався Архієрейський собор Константинопольської церкви, головною темою якого є надання українській Православній церкві автокефалії.

Собор триватиме до 3 вересня. Питання України планують розглянути 2 вересня у другій половині дня. Очікується, що після консультацій з єпископами з усього світу Константинопольський патріархат може остаточно визначити терміни надання Томосу — грамоти, яка оголосить про незалежність Української православної церкви.

Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського Патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

19 квітня Верховна Рада підтримала це звернення.

Згодом Порошенко заявив, що Вселенський патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ