Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всеукраїнське Лікарське Товариство звернулося до Президента України, щодо Юлії Кузьменко

У вівторок, 17 грудня, Правлінням Всеукраїнського лікарського товариства було прийнято публічне звернення до Глави держави, Генерального Прокурора, Міністра МВС та Українських суддів на підтримку лікаря, волонтера та добровольця Юлії Кузьменко.

Про це інформує прес-служба Українського лікарського товариства у Львові.

“ПУБЛІЧНЕ ЗВЕРНЕННЯ

Всеукраїнського Лікарського Товариства до Президента України – Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО, Генерального Прокурора – Руслана РЯБОШАПКИ, Міністра внутрішніх справ України – Арсена АВАКОВА, Українських суддів

Ми, українська лікарська спільнота, об’єднана у Всеукраїнському Лікарському Товаристві (ВУЛТ), глибоко обурені системною публічною дискредитацією з боку владних інституцій українських медиків – професіоналів своєї справи.

Останньою краплею, яка переповнює чашу терпіння української лікарської спільноти, стало упереджене, непрофесійне і протиправне, як на наш погляд, ставлення з боку правоохоронних органів та їх керівників щодо висококваліфікованого лікаря, волонтера та добровольця, нашої колеги – Юлії Кузьменко.

Попереднє розголошення таємниці слідства, звинувачення людини з уст високопосадовців і слідчих без рішення суду, необґрунтовано жорстке рішення суду щодо тримання під вартою і заборона виконувати свою професійну діяльність свідчить про порушення конституційного принципу та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо презумпції невинуватості.

Загальновідомо, що високопрофесійний лікар Юлія Кузьменко, належно щоденно здійснюючи свою професійну діяльність за основним місцем роботи, рятувала життя і здоров’я не однієї сотні маленьких українців. І зараз, після необґрунтованого рішення суду щодо тримання Юлії Кузьменко під вартою на час слідства, українська судова система і прокурори по суті позбавили можливості якщо не сотні, то як мінімум десятки українських дітей бути врятованими, чим прирекли їх на неминучу смерть. Хто за це відповідатиме? Нам, українській лікарській спільноті, відомо, що такого рівня професійних лікарів як Юлія Кузьменко в Україні одиниці.

ВУЛТ вимагає від слідчих, прокурорів і суддів, які в подальшому розглядатимуть «справу Шеремета», проаналізувати і враховувати усі аргументи сторони захисту, думку трудового колективу, в якому багато років працює наша колега Юлія Кузьменко, аргументи і доводи самої Юлії, думку української професійної лікарської спільноти щодо обрання їй максимально м’якого запобіжного заходу, даючи їй можливість надавати професійну допомогу дітям.

Висловлюючи свій рішучий протест діями влади щодо Юлії Кузьменко просимо від вас у майбутньому:

–  припинити розпочаті минулою владою системні, не доведені судом звинувачення інших українських лікарів, що завдає непоправної шкоди нашій благородній професії і з кожним роком погіршує можливості українців отримувати належну висококваліфіковану медичну допомогу;

–  утримуватися надалі, до остаточного рішення суду, від звинувачень українських лікарів і не позбавляти право українців на отримання професійної допомоги від підозрюваних та враховувати цей особливий фактор при обранні судом запобіжних заходів щодо лікарів, які знаходяться під слідством;

–  забезпечити конституційні права, неупередженість та законність при подальшому розгляді справ у яких фігурують українські лікарі.

Судову систему України закликаємо в подальшому при розгляді подібних справ знаходити можливість більш м’яких санкцій, ніж тримання під вартою, стосовно наших висококваліфікованих та професійних колег. Вважаємо, що першим прикладом цього повинна стати Юлія Кузьменко.

Прийнято на засіданні Правління Всеукраїнського Лікарського Товариства, 17 грудня 2019 року

Д-р Олег МУСІЙ Президент ВУЛТ”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ