Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вулицями Луцька курсуватимуть вже 10 нових тролейбусів

Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
1/3
Сьогодні, луцький ДП “Автоскладальний завод №1” ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс” передав місту чотири нових, сучасних та комфортабельних тролейбуси. Про це повідомили 16 лютого Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.

Акти прийому-передачі транспорту підписали Луцький міський голова Ігор Поліщук та директор автозаводу Дмитро Писаний.

Тож відтепер містом курсуватимуть вже 10 із 29-ти низькопідлогових 12-метрових тролейбусів, закуплених за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку, до яких найближчим часом долучаться й нові. Цей транспорт обладнано комфортними м’якими сидіннями, кондиціонерами салону та водія, USB портами для зарядки мобільних пристроїв, точками доступу Wi-fi. Завдяки пандусам та низькій підлозі тролейбуси забезпечать легкий доступ людям похилого віку, людям з інвалідністю та пасажирам з дитячими візочками. Таким чином, жителі Луцька зможуть отримати якісний та зручний громадський транспорт.

“Активно працюємо над оновленням громадського транспорту у нашому місті, заміною старих тролейбусів та збільшенням їх загальної кількості. Йдучи працювати в міську раду ми задекларували програму “Луцьк без маршруток” та системно впроваджуємо її в життя. Сьогодні в Луцьку налічується вже 10 нових тролейбусів. Щиро сподіваємося, що не виникне ніяких форсмажорних обставин і решту транспорту ми отримаємо вже до кінця серпня, а, можливо, навіть і швидше — наразі завод випереджає графік поставки.

Таким чином, економічними методами ми зможемо витіснити з вулиць нашого міста, орієнтовно, 70-80 старих, не екологічних, не естетичних маршруток із зношеними салонами. Ми не зупинимося на цих 29-ти тролейбусах, а продовжуватимемо роботу й надалі. Наступний такий проєкт планується реалізувати вже 2023 року”, - розповів Ігор Поліщук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ