Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

В’ятрович пояснив, чому у Харкові "поклали на лопатки" Жукова

Місцева влада не повинна порушувати закон про декомунізацію, щоб втримати процес у рамках правового поля.

Таку думку висловив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у Facebook, передає Укрінформ.

"Харків "поклав на лопатки" маршала Жукова. Спроби реваншу та зазіхань на офіційну декомунізацію провокують декомунізацію стихійну. Щоб втримати все в рамках закону, його не можна порушувати і місцевій владі", - написав В’ятрович.

Як повідомлялося, у Харкові активісти партії "Національний корпус", які проводили акцію протесту проти з'їзду партії "Довіряй ділам", знесли бюст маршалу Жукову.

Торік 6 травня невідомі вже зносили бюст маршала СРСР Георгія Жукова у Харкові, однак влада оперативно відновила його.

9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес на своїй сторінці у Facebook написав, що готовий підтримати петиції щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи і повернення проспекту Григоренка колишньої назви — Маршала Жукова.

Водночас активісти вимагали від Кернеса забезпечити діяльність намету, що встановлений у 2014 році і є важливим об'єктом в умовах інформаційної війни. Вони також пропонували провести роз'яснювальну роботу щодо діяльності та злочинів радянського маршала Георгія Жукова, ім'я якого внесено до декомунізаційного списку.

В іншому випадку активісти заявили про намір взяти намет під охорону і знести бюст Жукова.

У свою чергу В’ятрович заявив, що Український інститут національної пам'яті звернеться до суду в разі перейменування проспекту Григоренка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ