Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Виборчий процес у Львові під загрозою зриву – Олег Щербаков

Виборчий процес у Львові під загрозою зриву – заявив сьогодні, 14 лютого, під час прес-конференції голова ЛМ ТВК Олег Щербаков. За його словами, згідно з кошторисом, затвердженим постановою ЛМ ТВК N6 від 27 січня з державного бюджету до Львівської області цільовую субвенцією для потреб ЛМ ТВК надійшло 206 869 гривень. Проте рахунок ЛМ ТВК досі не відкрито і комісії пропонують підписати кошторис в сумі 26 784 гривні 30 копійок. За словами Олега Щербакова  ці незрозумілі для комісії маневри можуть звести нанівець роботу комісії та зірвати вибори: „Хтось вирішив звести роботу ТВК до рівня дільничої виборчої комісії. Ці маніпуляції означають, що хтось матиме фінансовий вплив на наші рішення, а отже, будь-який учасник  виборчих перегонів зможе подати до суду, щоб визнати вибори недійсними.”
 Львівська міська ТВК звернулася до ЦВК, а також до прокурора міста Львова з проханням з’ясувати ситуацію, яка виникла.
 Олег Щербаков стверджує, що знає, де поділися гроші, проте не хоче це розголошувати для того, щоб його не звинуватили в упередженості. За його словами, сума надійшла до області в повному обсязі і мала бути скерована до Галицького казначейства. Олег Щербаков сподівається, що завдяки суспільному розголосу проблему таки розв’яжуть: „Я не здивуюся, якщо буде дуже легка відповідь, знайдуть стрілочника, який щось не так зрозумів чи зробив.” А поки що члени комісії розраховуються за отримані послуги гарантійними листами.
 Невдовзі, згідно з чинним законодавством, потрібно буде надрукувати в ЗМІ відомості про кандидатів на посаду міського голови Львова та про блоки та партії, які подали свої списки до Львівської міської ради. За ці послуги, як і за інші, ЛМ ТВК наразі може розрахуватись лише гарантійними листами, адже жодної копійки комісія не отримала. За словами Олега Щербакова, складається ситуація, коли члени комісії змушені будуть вийти на вулицю з таблицями „Подайте на вибори!”. Олег Щербаков не виключає, що така ситуація є у більшості інших ТВК Львівської області. А можливо, це є і загальноукраїнською проблемою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ