Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори у Польщі: явка найвища за 4 роки

Станом на 12 годину дня на парламентських виборах у Польщі проголосувало 18,4% виборців.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Onet.pl.

Таким чином, наразі явка у Польщі э найвищою за останні 4 роки. Для порівняння, на парламентських виборах 2015 року станом на 12 годину явка складала 16,47%

Також нижчою булла явка на місцевих виборах 2018 року та на цьогорічних виборах до Європарламенту (15,61% та 14,39% відповідно).

Як зазначається, наразі явка у східних воєводствах вище, аніж у західних.

Така явка грає на руку правлячій партії "Право та Справедливість". Нагадаємо, згідно оприлюдненому за тиждень до дня виборів опитуванні, за них готові проголосувати 45,1% поляків, що дав їм шанси на повторне формування одноосібної більшості.

За головну опозицій силу "Громадянську коаліцію" планують проголосувати 24,6% польських виборців. На третьому місці перебуває "Лівиця" з 12,6% підтримки, на четвертому "Польська коаліція", яка є об’єднанням руху Kukiz15 з PSL і перебуває небезпечно близько від прохідного бар’єру з підтримкою на рівні 5,6%.

Разом із тим на результати виборів може вплинути явка. Зокрема, згідно опитуванням, лише 64% потенційних виборців PiS збираються йти на дільниці. Серед опозиції цей показник досягає 90-100%.

Також зазначається, що станом на 10 годуину по всій Польщі сталося 30 виборчих інцидентів. Зокрема, два члени комісії виявилися під впливом алкоголю. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ