Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Вибори в ОРДЛО мають відбутися за українськими законами, - Зеленський

Місцеві вибори на окупованій території Донбасу мають відбутися відповідно до українського законодавства, а про їх можливий формат суспільству повідомлять після узгодження дати "нормандської зустрічі".

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на спільному з Президентом Естонії Керсті Кальюлайд брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

"Інформацію про можливість виборів на окупованих територіях я зможу прокоментувати тільки після того, як ми домовимося у "нормандському форматі"… Умови всі прописані в Мінських домовленостях. Ми готуємо план нашої розмови (на нормандській зустрічі - ред.), ми зараз узгоджуємо просто дату, і потім наше суспільство дізнається про всі деталі", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що до проведення цих виборів потрібно вирішити низку складних питань: спочатку питання визволення заручників, потім - розведення військ у Золотому та Петрівському, а після цього - по всій 400-кілометровій лінії зіткнення.

"Тільки після цього ми можемо говорити про формат виборів на окупованих територіях. Якщо ми хочемо з вами вважати – а я думаю, що кожен українець вважає, що Донбас це Україна, - то місцеві вибори там повинні бути, але повинні бути за українським законодавством. Всі інші деталі і терміни я не можу з вами зараз обговорювати", - резюмував глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ