Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Види грунтовки по металу та їх особливості

Грунтування металу набуло великої популярності, адже забезпечує захист металевих поверхонь та збільшує термін їх експлуатації.

Грунтовка для металу - спеціальний матеріал, який призначений для захисту металевих поверхонь від іржі та корозії, а також для збільшення рівня адгезії між поверхнею та фінішним покриттям. Часто під час будівельних робіт виникає потреба купити грунтовку для металу оптом чи вроздріб. У цій статті розглянемо всі види грунтовок для металу та дізнаємось де саме їх можна придбати за найкращими цінами.

Різновиди грунтовок для металу

Сучасний ринок лакофарбових та будівельних матеріалів пропонує споживачам такі види грунтових сумішей для металу:

  • Фосфатуюча - двокомпонентна грунтовка, що складається з розчинника та ортофосфорної кислоти. Вважається універсальним видом матеріалу для будь-яких металевих поверхонь. Однак для досягнення дійсно якісного кінцевого результату, варто обробляти поверхні, які не мають слідів корозії та іржі.
  • Пасивуючі -до складу цього виду грунтовки входять солі хромової кислоти, що перетворюють активний стан металу в пасивний. Варто звернути увагу на те, щоб солей була достатня кількість, бо в іншому випадку може збільшитися вірогідність виникнення корозійних процесів. Якщо ж роботи плануються на алюмінієвих металевих поверхнях - то слід використовувати пасивуючі грунтовки на основі біхроматних солей.
  • Ізолюючі - назва цих грунтовок говорить сама за себе, вони утворюють міцну плівку на поверхні металу, що перешкоджає проникненню вологи та кисню. Виготовляються на основі нейтральних пігментів, наприклад залізного сурика. Недоліком такого матеріалу є те, що якщо під нього все ж таки потрапить волога - то процес корозії зупинити вже не буде можливим.
  • Перетворюючі - містять поверхнево-активні матеріали та можуть наноситись на метал без попередньої очистки його від іржі. Такі грунтовки можуть перетворювати іржу та корозію, створюючи надійне покриття на поверхні металу.
  • Протекторні - такі грунтовки містять в складі порошки з цинку, магнію або алюмінію. Склади дозволяють ефективно боротися з корозією та іржею. Якість такої грунтовки напряму залежить від кількості порошку. Сучасні виробники пропонують високоякісні протекторні грунтовки, з вмістом порошків до 90%.
  • Інгібуючі - універсальні склади, що перешкоджають утворенню корозії та підвищують рівень зчеплення, захищаючи металеві поверхні від механічних пошкоджень. Являють собою емаль-грунти зі стійкістю до низьких температур. Інгібуючі грунтовки широко використовуються в будівельних роботах.

Придбати грунтовку по металу преміальної якості можна у надійного виробника за посиланням: https://tophim.com.ua/ua/product-category/primer-for-metal/

Підготовка металу до нанесення грунтових сумішей

Для того, щоб забезпечити дійсно якісний кінцевий результат грунтування металевих поверхонь, треба як слід підготувати метал. З поверхні слід видалити застарілі покриття, якщо такі є, очистити від пилу та бруда та знежирити.

Обов’язковим є очищення металевих поверхонь від іржі та корозії (винятком може бути використання перетворюючої грунтовки).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ