Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Викрили зловмисників, що наживалися на будівництві школи

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Яворівського відділу поліції та за процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури викрили факт розкрадання бюджетних коштів, призначених на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва загальноосвітньої школи, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Сума збитків склала понад чотириста тисяч гривень.

Як встановили правоохоронці, у рамках виконання договору проектною організацією впродовж 2010 та 2015 років проводилось розроблення проектно-кошторисної документації для будівництва середньої загальноосвітньої школи у Яворівському районі, а також коригування стадії «проект».

Разом з тим встановлено, що розрахунок вартості проекту не відповідав фактично виконаним роботам. Загальне завищення вартості робіт по виготовленню проектної документації становить 441,7 тисяч гривень. Таким чином були привласнені кошти місцевого бюджету на вказану суму, що підтверджується відповідним висновком будівельно-технічної експертизи.

Службовим особам, які затверджували акти приймання робіт, з яких двоє - керівники проектної організації, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (розкрадання у великих розмірах) КК України, а також ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України. Їм загрожує покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. На даний час будівництво школи не розпочато.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ