Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виробники Львівщини одержали понад 40 млн грн на відшкодування інвестиційних витрат

Учора, 18 листопада, під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України до Дня працівників сільського господарства відбувся Всеукраїнський фермерський онлайн-форум: "Актуальні напрями підтримки агросектору".
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Основною тематикою заходу було питання державної підтримки агровиробників України  у 2021 та 2022 роках. Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України  Тарас Висоцький у своїй доповіді окреслив конкретні напрямки фінансової підтримки.

"Державна підтримка – це один з елементів того, що має допомогти перш за все тим хто на старті, хто хоче розвиватися, і в тих сегментах, де необхідна критична підтримка держави, де формується додана вартість і де створюються нові робочі місця. Чітко розуміємо кореляцію. Нові робочі місця – це збільшення надходжень до місцевих бюджетів, це шлях до успішної громади",  - зазначив Тарас Висоцький.

Також під час круглого столу найактивніші громади мали змогу поставити запитання першому заступнику Мінагрополітики, висловити свої пропозиції та бачення в частині напрямів фінансової  підтримки.

"У поточному році на фінансування підтримки сільськогосподарських виробників Львівської області з державного бюджету профінансовано 124,8 млн грн, а до кінця року ця цифра значно зросте коштом державних програм, з яких розгляд заявок виробників ще не проводився. Зокрема, виробники Львівщини у програмі підтримки садівництва і виноградарства одержали 41,6 млн грн на відшкодування інвестиційних витрат. Понад 43 млн грн - за здешевлення кредитних коштів. Серед областей України Львівщина займає третє місце по сумі виплаченої дотації за утримання корів. Таку дотацію одержали 77 фермерських господарств на загальну суму 9,6 млн грн.  На сьогодні йде підготовка документів на виплату дотації пасічникам за утримання бджолосімей. 1843 пасічники отримають 8,4 млн грн", - зазначила заступниця департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко.

Учасниками Форуму також стали: Роман Лещенко, Міністр аграрної політики та продовольства України; Олександр  Корнієнко, перший заступник Голови Верховної Ради України;  Мар'ян  Заблоцький, голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики; Володимир Кучма, голова Всеукраїнської асоціації громад; Іван Слободяник, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів. 

Нагадуємо, що захід організовано Міністерством аграрної політики та продовольства України, Всеукраїнським Конгресом Фермерів, Всеукраїнською асоціацією громад, Департаментом агропромислового розвитку ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ