Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виставка про С. Крушельницьку буде на одному з найбільших європейських оперних фестивалів

На одному з найбільших європейських оперних фестивалів – 69-му Фестивалі Пуччіні в Італії – відбудеться презентація виставки про Соломію Крушельницьку «Гранд тур: Соломія. Україна – Італія».

Реалізовує проєкт команда Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові за підтримки Українського культурного фонду, повідомляють в ЛМР. Відкриття експозиції заплановане 28 липня, перед прем’єрою опери Джакомо Пуччіні «Мадам Баттерфляй» – оперного шедевру, який свого часу отримав визнання публіки завдяки неперевершеному виконанню української співачки.

Унікальна модульна виставка розповідатиме міжнародній аудиторії фестивалю про життєвий і творчий шлях Соломії Крушельницької: походження і освіту, оперні тріумфи на багатьох сценах світу, співпрацю із видатними композиторами, концертні турне тощо. Відвідувачі зможуть також почути голос української сопрано – понад столітні архівні записи арій з опер «Мадам Баттерфляй» Дж. Пуччіні та «Валькірія» Р. Ваґнера у виконанні Крушельницької. Дизайн проєкту здійснив український медіахудожник Сергій Петлюк, персональні виставки якого були представлені в Україні, Франції, Данії, Польщі, США, Індії та інших країнах.

Як розповідають організатори, реалізацію виставки планували ще минулого року, до 150-річчя Соломії Крушельницької, однак це не вдалось втілити через початок повномасштабного вторгнення росії.

«Виставка розроблена та присвячена 150-літньому ювілею Соломії Крушельницької і є знаковою для нашого музею. Наша стратегічна місія – розповідати світу про Крушельницьку. Вона повертається в Європу та Світ для того, щоб нагадати про себе і свою славу. Виставка також важлива тим, що показує приналежність української спільноти до високої європейської культури через такі постаті як Соломія Крушельницька», – зазначає директор Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Михайло Кобрин.

Експонувати виставку «Гранд тур: Соломія. Україна – Італія» будуть впродовж місяця, до завершення Фестивалю Пуччіні 26 серпня. Команда музею веде перемовини, щоб і надалі розповідати про Соломію Крушельницьку в оперних театрах, у країнах, де тріумфувала українська співачка понад століття тому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ