Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині облаштували 122 пікнік-локації (карта)

Із початком весняно-літнього туристичного сезону управління туризму та курортів ЛОДА пропонує для усіх шанувальників відпочинку на природі пікнік-локації, які облаштовані відповідною інфраструктурою, безпечною для природи. Таких локацій є 122 на території Львівської області.

Львівська облдержадміністрація створила інтерактивну карту зі всіма пікнік-локаціями області.

"Закликаємо до відпочинку та розведення вогнищ виключно в тих місцях, де обладнані для цього відповідні мангали і території для розведення вогнища. Адже є ситуації з підпалами сухої трави, а також на території лісів відбуваються стихійні пожежі", - зазначає директор управління туризму і курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

Вона особливо закликає всіх бути пильними і у випадку, коли ви бачите якусь недобросовісну поведінку інших відпочивальників, необхідно звертатися за телефоном 112, аби відпочинок був приємним і безпечним. Відповідно, обов'язково після себе треба залишати територію приємною і безпечною для відпочинку.

Окрім цього, управління туризму спільно із партнерами працює над локаціями природнього та екологічного відпочинку, зокрема екостежки на території Сколівського та Яворівського національних природніх парків, регіональних ландшафтних парків. Триває співпраця з пошуку локацій, у котрих можна відвідати території, де живуть звірі чи є цвітіння рослин. На Львівщині популярними для туристів є долини тюльпанів, барвінку та диких орхідей.

Цьогоріч на розвиток мережі "Шляхи активного туризму" із обласного бюджету передбачено 130 тисяч гривень.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ