Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу "Стежками Каменяра"

Черник Софія_ 11 кл. Червоноградський ліцей_ Львівська обл.

Міжнародний фонд Івана Франка оголосив імена переможців VIІ щорічного Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра», метою якого є посилення у школярів творчої мотивації до вивчення творчості Івана Франка через написання творів у різних жанрах.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 2513 учнів з усіх областей України, зокрема із тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій. Також роботи надійшли з Австрії, Республіки Кіпр, Литви, Польщі, Словаччини, США та Швеції. У номінації «ПРОЗА» за перемогу змагався 341 учасник. У номінації «ПОЕЗІЯ» найкращі роботи обирали серед 533 учасників. У номінації «Краща ілюстрація до творів Івана Франка» конкуренція була найвищою – надійшло 1639 мистецьких робіт.

«За сім років проведення конкурсу «Стежками Каменяра» понад 14 тисяч учнів засвідчили свій талант, через осмислення глибокого Франкового слова відкрили для себе безмежну мудрість українського генія. На відміну від попередніх років, цьогоріч ми отримали значну кількість робіт (віршів та прозових творів), які молоді автори присвятили темі війни та її героям», – зазначила координаторка проєкту Ольга Нижник. Вона також наголосила, що перемогу в конкурсі здобули ті учні, роботи яких вирізнялися оригінальністю творчого задуму, високим рівнем літературного викладу, новизною, художньо-мистецькою вивершеністю, соціальною значущістю та були виконані з дотриманням норм академічної доброчесності.

З переможцями конкурсу ви можете ознайомитись на сайті Міжнародного фонду Івана Франка.

Цьогоріч Оргкомітет ухвалив рішення не проводити церемонію нагородження наживо, тому дипломи і призи переможці отримають поштою. Подяки за участь у конкурсі буде також надіслано учням, чиї роботи увійшли до десятки найкращих у кожній номінації та своїй віковій категорії.

Нагадаємо, Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» було засновано за ініціативи Міжнародного фонду Івана Франка у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, громадською організацією «Львівське товариство» у місті Києві, Львівським національним університетом ім. Івана Франка та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ