Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Визначено переможця конкурсу на посаду голови Нацслужби здоров’я

Переможцем конкурсу на посаду голови Національної служби здоров’я України став заступник гендиректора приватної клініки “Isida-IVF” Олег Петренко, - Укрінформ.

“Визначено переможця конкурсу на посаду голови Національної служби здоров’я України. Серед 14 кандидатів на цю вирішальну посаду Національна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Олега Петренка”, - йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Рішення про призначення переможця конкурсу на посаду голови НСЗУ прийматиметься на засіданні уряду.

Олег Петренко має управлінський досвід у приватних клініках столиці: до тепер був заступником генерального директора з питань стратегічного розвитку ТОВ “Isida-IVF”, перед тим - першим заступником гендиректора клініки "Оберіг". 

“Олег Петренко має великий позитивний досвід у сфері охорони здоров'я. Він є досвідченим менеджером та одним з експертів, котрі розробляли концепцію реформування системи охорони здоров'я, покладену в основу Закону щодо змін фінансуванні медицини. Водночас перед ним стоятиме великий виклик - розбудувати унікальну для системи охорони здоров’я України Службу”, - сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, НСЗУ забезпечуватиме кардинально новий принцип відносин між людиною та медичною системою. Саме Національна служба здоров’я реалізовуватиме справедливий принцип оплати медичних послуг - гроші за пацієнтом. НСЗУ стане тією структурою, яка захищатиме права пацієнтів і лікарів мати доступ до лікування та отримувати гідну оплату праці, підкреслила Супрун.

27 лютого Комісія з питань вищого корпусу державної служби проводила конкурс на посаду голови Національної служби здоров'я України, в якому участь взяли 14 осіб. 

НСЗУ закуповуватиме у медичних закладів медичні послуги в інтересах всіх громадян України. І завдання голови НСЗУ - провести підписання договорів з мережею медичних закладів, створити структуру органу, залучити команду, розвивати регуляторне поле системи eHealth.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ