Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Washington Post: США "заморозили" озброєння України

США поставили на паузу питання озброєння України, пише оглядач Washington Post Джош Рогін.

Автор зазначає, що після кількох місяців перемовин та консультацій адміністрація президента Дональда Трампа повернулася до політики Барака Обами "відмовляти Києву у тому, чого він потребує, щоб відбити російську агресію".

Це посилює сумніви щодо готовності американського президента виступити проти свого російського колеги Володимира Путіна, додає пан Рогін.

"В адміністрації Обами були занепокоєні тим, що збільшення військової допомоги для України загальмує дипломатичний прогрес та може загострити кризу, спричинену паном Путіним", - пише оглядач видання.

Окрім "підкріплення своїх сил" у східній Україні, Москва "спрямовує зусилля на розповсюдження дипломатичної та суспільної пропаганди" як в Україні, так і за її межами, додає автор.

Окрім цього, Кремль прагне розмістити на українській території миротворців, щоб у такий спосіб "зміцнити позиції повстанців, яких підтримує Росія".

В адміністрації ж Трампа віддають перевагу відновленню Мінського процесу, який передбачає дотримання режиму припинення вогню, виведення важкого озброєння з України та повагу до державного кордону. Але жодне з цих положень "пан Путін не виконує", пише оглядач Washington Post.

"Зараз пан Трамп має вирішити, чи допомагатиме він Україні відбити російську агресію або ж дозволить пану Путіну створити черговий "заморожений конфлікт", доки США стоятимуть осторонь", - підсумовує автор.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ