Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Я не хочу, щоб мене любили, я хочу, щоб поважали владу, – Цимбалюк

10 січня відбудеться зустріч голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка з керівництвом правоохоронних та контролюючих органів. Про це сьогодні повідомив сам Михайло Цимбалюк під час прес-конференції.

За словами Михайла Цимбалюка, 60% економіки Львівщини перебувають «у тіні». «Я вже відчув, що певна кількість великих підприємств, які можуть бути бюджетоутворюючими, не сплачують у повній мірі або взагалі не сплачують податки на території області», – додав він.

Тому найближчим часом Цимбалюк має намір ініціювати зустріч представників бізнесу з керівниками всіх контролючих органів. «Я хочу послухати вголос керівників підприєсмтв – як їм працюється в умовах контролю, і послухати представників контролюючих орагнів – що вони можуть сказати. І позиція має бути єдина – що влада підтримує тих, хто працює.

Бо пояснення представників контролюючих органів – куди нам їти, бо більше ніхто не працює – тут не підходить. Тобто в області громадськість має знати своїх героїв – той, хто чесно сплачує податки, і тих, хто не платить. Але підкреслюю, після того, як правоохоронні органи доведуть це в суді. Я забороню обзивати людей злорчинцями, доки нема рішення суду», – зазначив губернатор.

Цимбалюк заявив, що його «турбує, чому наша Львівська пивоварня переєструвалася кілька місяців тому у Запоріжжі і сплачує податки туди, мене турбують ще деякі речі, що відбуваються у нашій області».

«Я знаю, що будуть непопулярні заходи. Я не хочу, щоб мене любили, я хочу, щоб поважали владу області. А я нині представляю владу області. Тому будуть непрості, але рішучі кроки і ми розпочнемо з реформування і ДПА області і кількості заступників і ефективності їх роботи. Але я почну з діалогу, щоб були почуті всі, але буду просити, щоб почули і мене», – наголосив губернатор.

«Непросту розмову» пообіцяв Цимбалюк і керівництву митниці. «Маю досвід боротьби у цьому напрямку і буду вимагати від керівників, маючи на це повноваження нашого президента. Буде непроста розмова, до якої я вже готовий, і морально готую керівників правоохоронних і контролюючих і митних органів нашої області. Така розмова відбудеться вже 10 січня», – заявив Михайло Цимбалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ