Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Я поверну собі своє життя»: у Києві відкрили виставку світлин Максима «Далі» Кривцова

22 січня у київському культурному просторі Squat 17b відкрилася виставка «Далі: Я поверну собі своє життя», присвячена пам’яті поета й військового Максима «Далі» Кривцова.

Військовий, фотограф та поет Максим Кривцов, з позивним «Далі», був учасником Революції гідності, а у 2014 році пішов на фронт добровольцем. Згодом працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і в Veteran Hub. З початком повномасштабного вторгнення повернувся до лав ЗСУ. 

На фронті Максим Кривцов продовжував писати вірші та прозу. У 2023 році він видав авторську збірку поезій «Вірші з бійниці», яку було визнано однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН. Також пісні на поезії Максима виконує український гурт «Yurcash» – «Панівна висота», «Він в ЗСУ, вона в ТрО», «Жовтий скотч».

Виставка у Києві складається з 24 фоторобіт Максима Кривцова та його поезій. Її відкриття присвячене до дня народження автора. Військовий планував виставку своїх робіт ще у грудні 2023 року. 

Організаторка заходу та подруга Максима Катерина Приймак розповіла, що перед загибеллю військовий відправляв ці фотографії в різні заклади з пропозицією проведення виставки. Squat 17b один з перших відгукнувся, і разом із Максимом організатори встигли обговорити концепцію заходу.

Максим «Далі» Кривцов загинув на фронті 7 січня 2024 року у віці 33 років. 11 січня з Максимом попрощалися в Києві, а поховали бійця 12 січня в його рідному Рівному.

«Його роботи можуть змусити тебе про щось подумати і щось відчути. Він жив Україною, він жив службою, війною. Надзвичайно вправний воїн, надзвичайно хороша людина з величезним серцем», – розповіла про «Далі» Катерина Приймак.

На виставці всі охочі змогли послухати вірші з поетичної збірки Максима «Вірші з бійниці», яку читали його друзі та близькі. 

Фотовиставка триватиме до 3 лютого 2024 року за адресою: Squat 17b (вул. Терещенківська, 17 Б). Крім того, тут можна придбати усі роботи, а також листівки з ілюстраціями українських художників і художниць. Як зазначили організатори, гроші підуть на збереження пам’яті про Максима Кривцова.

Підготувала Юлія Лаврук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ