Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Як COVID-19 може вплинути на світову економіку: три сценарії від McKinsey & Company

Поширення SARS-CoV-2, який призводить до хвороби COVID-19, вплине на всі сфери людської діяльності – зокрема, на економіку. Одна з найбільших міжнародних консалтингових компаній McKinsey & Company бачить три сценарії розвитку подій.

Перший сценарій можливий, якщо відновлення світу після хвороби пройде швидко. Це найбільш оптимістичний прогноз. У цьому випадку обставини призведуть до зниження глобального зростання ВВП на 0,3 – 0,7% в 2020 році. Китай, тим часом, продовжить відновлення економіки, досягнувши майже повного економічного перезапуску до середини другого кварталу.

Також McKinsey & Company розглянула другий сценарій розвитку економіки – якщо спалахи хвороби будуть згасати повільно. Підвищена обізнаність про COVID-19, а також додатковий час на підготовку можуть допомогти в управлінні ростом захворюваності. В такому випадку зниження споживчого попиту може уповільнити зростання світової економіки на 1,8 – 2,2% замість 2,5%, передбачених на початку року.

Третій сценарій песимістичний – він може спрацювати, якщо в світі настане глобальна пандемія вірусу. В такому випадку, припускають аналітики, спалахи захворювання продовжать з'являтися протягом усього року. Це вплине на економічне зростання в 2020-му, що призведе до глобальної рецесії і зниження зростання ВВП на 2,5% і більше.

В інфографіці – про те, як може розвиватися економіка у світі і в Китаї, який прийняв на себе основний удар. Переклад і оформлення створені фінансовим порталом Minfin.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ