Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Як «деребанять» останнє майно збанкрутілого «Укргазпромбанку»

Як «деребанять» останнє майно збанкрутілого «Укргазпромбанку». ФГВФО продав актив «Укргазпромбанку» дружині провідного спеціаліста ФГВФО Ігоря Грицака, який раніше був головою правління «Укргазпромбанку».

Поки найбільш оптимістичні вкладники збанкрутілого «Укргазпромбанку» досі сподіваються хоча б частково повернути свої кошти (від продажу активів банку-банкрута), Фонд гарантування вкладів фізичних осіб  продає ці активи за безцінь «своїм» людям.

Одне з таких зловживань – реалізація майна банку гр. Омельчук Олені Миколаївні, що за наявною інформацією є дружиною колишнього голови правління ««Укргазпромбанку» Ігоря Грицака, який нині обіймає посаду  провідного професіонала ФГВФО з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності.

Ідеться про такі факти. Кілька місяців тому Олена Омельчук придбала на торгах за безцінь (за 66,7 тис. грн.) право вимоги за кредитним договором на споживчі цілі, сума права вимоги за яким складає 376,4тис. грн. Відомо, що даний кредитний договір (без застави) було укладено між ПАТ «Укргазпромбанк» та фізичною особою (мешканцем Жидачівського району Львівської області)  в травні 2012 року. В березні 2017 року (коли до закінчення процедури ліквідації ПАТ «Укргазпромбанк», яка тривала вже півтора року, залишилося півроку) ФГВФО «згадав», що кошти за цим кредитним договором не було повернуто. До Жидачівського райсуду уповноваженою особою ФГВФО було подано позов про стягнення заборгованості. Однак на етапі судового розгляду вищеназваний актив «раптово» виставили на торги, переможцем яких стала Олена Омельчук. Ще один показовий факт полягає в тому, що єдиним конкурентом дружини екс-банкіра та  провідного спеціаліста ФГВФО на цих торгах був  банківський працівник, що працював в львівській філії ПАТ «КБ «Надра».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ