Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Як група Фірташа обходить санкції РНБО на Львівщині?

Нагадаємо, 24.06.2021 РНБО наклала обмежувальні санкції терміном на 3 роки, на підприємства серед бенефіціарів яких є Дмитро Фірташ.

Так, під дію санкцій РНБО потрапило зокрема ТОВ "Твій Газзбут". Одним з видів обмежень Рада Національної Безпеки та Оборони передбачила анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності.

Для ведення своєї діяльності ТОВ "Твій Газзбут" (ЄДРПОУ 43965848) користується двома ліцензіями: на постачання електричної енергії споживачу, та на постачання природного газу. Дані ліцензії за даними інформаційної системи YouControl, були видані 03.03.2021 і діють безстроково. Зважаючи на те, що на офіційному сайті ТОВ "Твій Газзбут" продовжується інформування споживачів про можливість укладення договорів на постачання електроенергії та газу, дані ліцензії не були анульовані, або компанія веде свою діяльність з порушенням санкцій накладених РНБО.

Крім "Твій Газзбут" у Львові веде безперешкодно свою діяльність ще одна компанія Фірташа - ТОВ "Львівгаз Збут" (ЄДРПОУ 39594527). Відповідно до даних аналітичної системи YouControl, дана компанія також входить до так званої "Груп ДФ" (групи Фірташа, - ред), ключовою особою в якій є – Дмитро Фірташ. Напрямки діяльності групи – азотний (OSTCHEM), титановий і газовий бізнеси (облгази), в тому числі діяльність у країнах Європи та Азії. Group DF є власником контрольного пакета акцій Inter Media Group.

Яким чином підсанкційний ТОВ "Твій Газзбут" продовжує вести свою діяльність та чому інші компанії, які мають відношення до "Груп ДФ" не потрапили під санкції РНБО? Питання залишається відкритим. Редакція надішле запити в відповідні структури з проханням надати кваліфіковане роз'яснення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ