Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як Львівщина долучилась до урочистих заходів з нагоди Дня ЗСУ

У День Збройних сил України п’ять найбільших міст країни об’єдналися в телеміст, аби урочистими заходами відзначити 30-ту річницю ЗСУ.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

З трибуни на площі Свободи у Харкові вітальними словами до військових, а також до всіх українців звернувся Президент Володимир Зеленський.

"Ми пишаємось Збройними Силами України. Усіма, хто звільняв Маріуполь, Слов’янськ, Краматорськ. Усіма, хто приніс мир в Авдіївку, Бахмут та Щастя. Усіма, хто обов’язково принесе мир у Донецьк. Усіма, хто принесе мир у Луганськ. Усіма, хто принесе мир у Крим. Ми щиро вітаємо наших захисників, наших захисниць! Ми безмежно дякуємо нашим бійцям! Ми низько вклоняємось нашим воїнам! Сьогодні. Завтра. І кожного дня! З Днем Збройних Сил України", – сказав Володимир Зеленський.

У День ЗСУ Глава держави передав нове озброєння та техніку військовим підрозділам в регіони України. Зокрема, військовим у Києві передали сертифікати на 13 легкоброньованих автомобілів Hummer, наданих США в межах матеріально-технічної допомоги. Ще 15 сертифікатів на такі ж автомобілі передали у Львові.

Після передачі військової техніки Президент України вручив державні нагороди військовослужбовцям ЗСУ.

У Львові начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала вручив бойові прапори 143-му об’єднаному навчально-тренувальному центру, а також почесні найменування «ім. Українських січових стрільців» 223-му зенітному ракетному полку.

Участь в телемості взяли Львів, Київ, Харків, Краматорськ та Одеса. У Львові локацією урочистостей стала площа біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Учасниками дійства стало керівництво області та міста. 

Завершився захід концертом гурту "СКАЙ". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ