Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як Нацрада ігнорує порушення телеканалами закону

Як Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ігнорує порушення телеканалами закону, - Facebook спільнота "Бойкот російського кіно".

"11 липня ми виявили, що телеканал «Україна» нахабно порушував закон, демонструючи російський фільм «Пряники из картошки», в якому один з головних позитивних персонажів — російський мент (фото 1, детальніше http://on.fb.me/1IsUJ6M). Згідно з законом, в Україні забороняється показувати фільми, якщо «серед позитивних героїв фільму є співробітники (у тому числі колишні або позаштатні) органів держави-агресора, радянських органів безпеки».

12 липня правозахисник Святослав Літинський звернувся до Нацради із скаргою на це порушення (фото 2-3), в якій просив Нацраду захистити його права як глядача й покарати порушника (фото 3).

У відповідь він отримав лише відписку від голови Нацради Юрія Артеменка, мовляв запис ефіру є, тож нехай він сам позивається до суду (фото 4). Отже, Нацрада показала, що не збирається вживати до порушника ніяких заходів.

Одночасно наш однодумець Ростислав Камеристов звернувся до Нацради із запитом (фото 5, http://bit.ly/1gqO0Vg), в якому звернув увагу Нацради на порушення телеканалом «Україна» закону й зажадав від неї реакції.

На це той самий Юрій Артеменко відповів, що факт порушення буде доведено до ДержКіно України (фото 6-7, http://bit.ly/1KBScOl).

29 липня ми поцікавилися в Держкіно, чи отримували там матеріали від Нацради щодо фільму «Пряники из картошки» й чи буде переглянуто дозвіл на показ цього фільму. Нам відповіли, що ніяких матеріалів з цього приводу від Нацради не отримували.

Здається, хтось засидівся у владному кріслі й хоче, щоб ми допомогли йому піти на пенсію, чи не так?", - зазначено в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ