Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як натуральні чаї впливають на стан здоров'я

Чай є одним із найулюбленіших напоїв серед українців. Він не тільки бадьорить і дає змогу насолодитися приємним смаком, але й має цілющу дію на організм людини.

Сьогодні є сотні сортів чаю з різними ароматичними й оздоровчими властивостями, кожен може вибрати щось згідно з власними потребами та вподобаннями. У статті розповімо про те, яким чином цей шляхетний напій впливає на наше здоров'я та загальне самопочуття. А в інтернет-магазині Maudau можна купити натуральний чай не виходячи з дому.

Що кажуть експерти

У своєму інтерв'ю часопису The Telegraph відома британська дієтологиня Керрі Рекстон зазначила, що пиття чаю є настільки ж важливим для підтримання тонусу організму й боротьби зі старінням, як регулярне вживання в їжу овочів, фруктів, ягід, зелені та різних круп. Вона стверджує, що в цьому напої міститься велика кількість антиоксидантів, що запобігають пошкодженню клітин. Зокрема, це природні біологічно активні сполуки поліфеноли, дефіцит яких може стати причиною виникнення медичних проблем. Експертка також сказала, що відома британська традиція додавати в чай молоко взагалі не є шкідливою, однак особливої практичної користі від цього немає. Image

Чому варто пити чай

Серед головних позитивних властивостей цього напою спеціалісти в галузі охорони здоров'я та здорового харчування відзначають:

  1. Покращення стану органів травлення. Оскільки чаї, як і інші продукти натурального походження, є пробіотиками, вони сприяють утворенню корисних бактерій у кишківнику людини. Його здорова мікрофлора дає змогу ефективно протидіяти запалювальним хворобам, шлунковим інфекціям, закрепам, відчуттю дискомфорту.
  2. Укріплення імунітету. Регулярне вживання чаю (особливо зеленого, білого або трав'яного) дає змогу зміцнити імунну систему, зробити її більш стійкою до вірусних захворювань і респіраторних інфекцій.
  3. Позитивний вплив на серцево-судинну систему. Поліфеноли, що містяться в хімічному складі напою, знижують артеріальний тиск та покращують стан судин, роблячи їх більш міцними й еластичними. Люди, які постійно п'ють чай, менше схильні до інфарктів та інсультів.
  4. Зменшення ризику розвитку злоякісних пухлин. Окремі компоненти різних сортів чаю мають антиканцерогенну дію, вони запобігають утворенню й розповсюдженню ракових клітин.

Тому варто замовити улюблений напій з доставкою. Різноманітні чаї можна придбати в маркеті важливих штук Маудау.

Інші корисні властивості напою

Чорні сорти чаю, що містять у складі кофеїн, підвищують концентрацію уваги, покращують розумову діяльність і функції пам'яті. До того ж амінокислоти, які називаються «L-теанінами», перешкоджають надмірному збудженню. Також численні вчені переконані, що вживання чаю позитивно впливає на стан нервової системи, зміцнює психіку та покращує якість сну. Це є можливим завдяки наявності в складі напою інших натуральних компонентів — флаваноїдів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ