Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як не купити автомобіль-"потопельник"

Цього тижня Львів та Київ накрило сильними дощами. Деякі вулиці за лічені хвилини залило водою і припарковані автомобілі затопило. Тепер виникла проблема: як розпізнати авто після "купання", - Газета.ua.

"Проблема в тому, що висушений, скажімо у фарбувальній камері автомобіль, буде повністю працездатним деякий час. Відмови обладнання почнуться не відразу – перші збої зазвичай проявляються через кілька тижнів, а протягом 2-3 місяців кількість відмов буде така, що авто на сервісі буде проводити більше часу, ніж в дорозі", - каже Остап Новицький, передає AUTO.RIA. Він назвав 10 порад, які допоможуть виявити автомобіль-"потопельник".

1. Теоретична дистанційна перевірка. Вам потрібно VIN-код автомобіля і онлайн-доступ до звіту Carfax – в ньому можуть бути дані про те, що саме цей транспортний засіб мав ушкодження – причому не тільки в наслідок перебування в зоні природної стихії.

2. Якщо автомобіль можна оглянути "наживо" до покупки – скористайтеся допомогою кваліфікованого автомайстра. Нехай він огляне авто, можливо з частковим розбиранням і винесе свій вердикт – чи є специфічний "мокрий" бруд, чи лише "стандартний" пил під прихованими від очей елементами.

3. Оглядаючи авто самостійно, після відкриття дверей зверніть увагу на запах – чи немає "аромату льоху", або навпаки – зайвої кількості дезодоранту.

4. Зверніть увагу на покриття підлоги, спробуйте підняти килимки, щоб побачити метал. У нижній частині кузова вода затримується найдовше.

5. Огляньте сидіння. Стисніть їх рукою в декількох місцях – все має бути абсолютно сухим. Загляньте під крісла, на їх кріплення – чи немає слідів недавнього відкручування болтів, чи однаковий колір деталей механізму подовжнього регулювання.

6. Фари і ліхтарі: вони не повинні бути запітнілими, а на металевих рефлекторах і ковпачках всередині не повинно бути іржі.

7. Під капотом постарайтеся за допомогою ліхтарика заглянути у всі куточки, де теоретично міг затриматися занесений з водою бруд.

8. Багажник: підніміть покриття, вийміть коробки з інструментом для заміни запаски і саму запаску – перевірте чи немає слідів висихання води, піску і бруду. Відкрийте бічні люки, "просвітіть" ліхтариком наскільки можна глибоко приховані порожнини.

9. Якщо ви досі не знайшли жодних ознак "потопельника" - проведіть статичний тест. Запустіть двигун, увімкніть по черзі всі прилади, випробуйте органи управління, понатискайте всі кнопки і покрутіть все, що крутиться.

10. Зробіть тестову поїздку на автомобілі. Чи працює все як треба, і чи не "вискакують" помилки на панелі приладів. Чи немає характерного запаху з дефлекторів системи вентиляції і моментального запотівання лобового скла при запуску вентилятора.

Газета.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ