Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як підготувати автомобіль до зими: декілька порад

З настанням холодів автомобіль піддається особливому навантаженню. Низькі температури, сніг, лід та інші чинники можуть негативно вплинути на роботу авто.

Тому важливо завчасно перевірити стан його деталей та за потреби замінити їх на нові якісні автозапчастини придбані в надійних інтернет-магазинах, таких як https://euromotors.com.ua/ua/. Як підготувати автомобіль до зими — розповідаємо далі.

Що необхідно зробити до настання морозів

Щоб автомобіль зміг витримати поїздку в складних погодних умовах, а його використання було безпечним, перед початком зимового сезону варто виконати деякі дії.

Замінити гуму

Професіонали рекомендують встановлювати зимові шини при температурі -4 ℃, проте ви можете зробити це раніше. Для поїздок в межах міста можна обійтись фрикційною гумою на липучках, а для бездоріжжя варто підібрати шини з шипами.

Перевірити акумулятор

Найчастіше проблеми з АКБ виникають саме взимку. Щоб їх уникнути, варто перевірити дроти й клеми та, за потреби, почистити їх від корозії. Зробити це можна зубною щіткою та сумішшю солі й харчової соди.

Також варто перевірити рівень електроліту всередині акумулятора. Якщо рідини недостатньо, потрібно долити дистильованої води.

Перевірити мастило

Мастило не повинно бути надто в’язким, оскільки в такому випадку воно буде занадто повільно текти по деталях, що може призвести до перегріву двигуна. Варто пам’ятати, що при пониженні температури будь-яке мастило густішатиме. Тому на зимовий період треба обирати мастило з нижчою в’язкістю.

Долити антифриз

Взимку антифриз захищає двигун від холоду. В радіаторі його співвідношення з водою повинне бути 50:50. Якщо антифризу недостатньо, потрібно його долити, оскільки без нього вода замерзне за низької температури.

Замінити щітки склоочисника та рідину склоомивача

Від справності двірників залежить видимість, що є особливо важливим під час поїздок взимку. Щітки склоочисника виготовляються з гуми яка з часом може потріскатись, тому її бажано міняти кожні пів року або принаймні раз на рік.

Склоомивач допомагає позбутись снігу, льоду та бруду на лобовому склі. Для холодної пори року варто придбати відповідну зимову рідину склоомивача.

Що необхідно мати в авто взимку

Щоб поїздка на авто взимку була безпечною та комфортною, в ньому повинні бути:

  • дроти для «прикурювання» акумулятора;
  • засіб для розморожування замків;
  • буксирувальний трос;
  • шкребок та щітка;
  • лопата.

Підготувати автомобіль до зими нескладно, головне зробити це вчасно. Підібрати оригінальні запчастини, які витримають будь-який холод, можна в інтернет-магазині EuroMotors.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ