Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як підготувати дитину до ДПА?

Батьків школярів непокоїть питання, як краще підготувати дитину до ДПА.

Як підготувати дитину до ДПА

Адже у учнів зазвичай досить напружений, щільний графік занять як у школі, так і після навчання. Гарним виходом стануть заняття онлайн. Сучасні технології дозволили значно удосконалити процес навчання. Тепер не обов'язково відвідувати навчальний центр особисто, можна навчатись онлайн. Ця методика активно застосовується й при підготовці учнів до ДПА.

Особливості ДПА у старшій школі

ДПА здають учні 4, 9, 11 класів. У молодшій школі завдання готують вчителі у відповідності до шкільної програми. Зазвичай у цьому віці діти не потребують додаткової підготовки. Але у старшій школі ситуація зовсім інша. Щоб підготуватися до ДПА, часто потрібні репетитори з математики.

Онлайн-заняття відкривають низку нових перспектив. Не потрібно витрачати час на поїздки до репетитора. Тепер заняття з педагогом можуть відбуватися у зручній для учня обстановці. Починати навчання можна прямо з 5 класу. Так у зручному форматі, не поспішаючи, учень може освоїти всю програму. Можна записати дитину до репетитора та в інших класах. Педагог допоможе досягти мети у зручному для дитини форматі навчання.

Онлайн-навчання підходить як дошкільникам, так і студентам вузів. Цей формат відкриває низку нових перспектив. Онлайн-програми підходять наступним категоріям учнів:

  • є потреба у вільному графіку;
  • потрібно поєднувати навчання та інші види діяльності;
  • хочеться займатися у найкращого професіонала країни;
  • часті переїзди, перебування в іншому місті.

Якість засвоєння матеріалу залишається високою. Досвідчений репетитор по підготовці до ДПА використовує сучасні методики, опрацьовує ефективну стратегію для досягнення поставлених цілей.

Чи ефективне навчання онлайн?

Репетитор, який проводить заняття онлайн, дає змогу учневі освоїти знання у зрозумілій формі. Педагог вибирає відповідні методи та прийоми, що дозволяють досягти поставленої мети. Головними перевагами навчання онлайн є таке:

  • Спілкування з викладачем віч-на-віч. Репетитор не відволікається інших учнів, присвячуючи весь час одній дитині. Це дозволяє зрозуміти її потреби, продумати оптимальні стратегії швидкого, повного засвоєння навчального матеріалу.
  • Дитина отримує навички спільної роботи, використовуючи відповідні віртуальні інструменти та технічні засоби.
  • Дитина відчуває підтримку, рівень стресу помітно знижується. Педагог готовий йому допомогти і у разі виникнення проблем із засвоєнням деяких тем. На них буде витрачено більше часу. Репетитор зможе приділити незрозумілим для дитини моментам особливу увагу.
  • Гнучкий графік, можливість вибрати заняття відповідно до свого розкладу.
  • Репетитор підтримує зв'язок із батьками, розповідає про успіхи дитини.

Недоліком онлайн-занять є неможливість особистої присутності педагога поруч із дитиною. Але під час використання відеокамери ця проблема стає неважливою. Займатися вдома, у зручній для себе обстановці, дитині набагато комфортніше. Тому матеріал засвоюється швидше, легше. Усі незрозумілі теми швидко розбираються разом із педагогом.

Інші важливі особливості онлайн-навчання

Очна форма навчання потребує більше часу. Іноді їхати до викладача потрібно до іншого району. У дорозі учень проводить деякий час, який міг би використовувати раціональніше. Кщо обрати навчання онлайн, освоювати новий матеріал дитина буде у зручному для себе форматі.

До кожної дитини застосовується оптимальні інструменти та методи викладу нової інформації, що гарантує успішну здачу ДПА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ