Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як працюють пункти щеплення проти COVID-19 під час війни - роз’яснення МОЗ

Мережа пунктів щеплення проти COVID-19 при лікарнях залишається чинною.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

"Після початку повномасштабної війни робота центрів масової вакцинації, які працювали в ТРЦ та інших пристосованих для масових щеплень приміщеннях, з безпекових міркувань була зупинена. Мережа пунктів щеплень, які працюють в амбулаторіях, лікарнях, ЦПМСД — чинна", - йдеться у повідомленні.

Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти за посиланням або запитати в операторів контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Як зазначають у МОЗ, також центри контролю та профілактики хвороб проводять виїзди мобільних бригад до віддалених громад та населених пунктів в усіх областях під час профілактичних тижнів та виїзних акцій.

Дізнатись графік виїздів можна, зателефонувавши до ЦКПХ у своїй області або стежити за графіком виїздів у соціальних мережах центрів.

Наразі, за даними МОЗ, в Україні доступно понад 500 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) для дорослих та понад 50 тисяч доз для дітей, вона є у всіх областях.

Щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними для кожного українця. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень при медзакладах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ