Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як пройшов перший день Urban Forum у Львові

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/4
Сьогодні стартував Lviv Urban Forum. Перший день форуму розпочався з воркшопів та урбан-вилазок – різноманітних піших та велосипедних екскурсій містом. Про це повідомили 28 червня у пресслужбі ЛМР.

Також експерт з міського дизайну та автор путівника з велоурбанізму Мікаель Колвілл-Андерсен з Копенгагена провів для учасників  лекцію що надихає.

«Ми довго думали, з чого почати оцей день, думали, кого запросити на цю інспіруючу лекцію. Є чимало урбаністів, які вміють бути добрими теоретиками, добрими практиками і реалізувати багато речей, знають проблеми, підводні камені, маса людей світового рівня буде говорити в наступні 2 дні. Але нам вдалося сьогодні на першу лекцію запросити, попри велику зайнятість, Мікаеля Колвілла-Андерсена. Його книжка перекладена багатьма мовами світу, зокрема українською. Тисячі людей по всьому світу читають цю книжку – Копенгагенізуймо. Путівник з велоурбанізму – тому що Копенгаген є, звичайно, прикладом. Мікаель вміє драйвити і запалювати, після його лекцій, навіть якщо ви були затятим автомобілістом, ви захочете взяти велосипед і кожному видати по велосипеду. І сьогодні ми говоримо про те, як змінювати наші міста, не обов’язково великим коштом чи глобальними проєктами, але трансформувати їх так, щоб вони стали зручними для кожного», – розповів Антон Коломєйцев головний архітектор Львова та програмний директор Lviv Urban Forum.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що часу на відбудову країни буде дуже мало, тому наше завдання - сьогодні домовитись про те, як це робити правильно та в найкоротші терміни.

«Всі ми з вами віримо в нашу перемогу. Наша перемога має дві частини. Перша – це деокупація всієї нашої території, в тому числі Криму, Донбасу, Маріуполя. А друга частина – це перебудова нашої держави. Ми будемо мати дуже короткий час для того, щоб перебудувати нашу державу, не відбудувати стару радянську будівлю, а дати новий сенс, дати нову архітектуру. Яким буде кожне місто, кожна громада, якою буде Україна – це залежить від всіх тих, хто сьогодні тут, від ваших думок та ідей. Тому завдання нашого форуму, щоб ви сьогодні усі познайомилися, щоб ви послухали наших унікальних спікерів, які не побоялися сьогодні приїхати в Україну, бути разом з нами в цей час, поділитися своїми думками та ідеями.

Часу в нас буде досить мало, тому що росія була, є і буде завжди загрозою для України. Нам треба відбудувати настільки правильно нашу державу, щоби ми мали наші будівлі естетично досконалими, і щоб ми були максимально потужними, сильними», – зазначив Андрій Садовий.

 «Для мене сучасне місто передовсім повинно бути комфортним для проживання, де кожна людина може знайти себе, своє заняття, свою школу, своє кафе чи свій театр, в якому кожному має бути комфортно. Ми маємо можливість насолоджуватися Львовом – величним містом. А буття визначає нашу свідомість. І так би хотілося, щоб і наше покоління внесло свою лепту в розвиток міста і в розвиток нашої країни, де кожному буде комфортно жити. Величезне дякую Андрію Івановичу, за те, що він це робить, він насправді візіонер в цьому плані, і тому у Львові так комфортно кожному з нас», – зазначив Максим Козицький, голова Львівської обласної військової адміністрації.

Офіційне відкриття Lviv Urban Forum відбудеться завтра, 29 червня. Провідні архітектори світу ділитимуться власним досвідом та говоритимуть про цінності при відбудові українських міст та сіл. 

Детальну програму форуму можна знайти за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ