Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як турбується Львівський університет про працевлаштування студентів

Нагадаємо, з 17 по 20 жовтня у ЛНУ ім. Івана Франка тривали Дні кар’єри ЄС 2023.
Львівський національний университет імені Івана Франка. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Розпочинаючи з 2016 року щорічно цей захід збирає навколо себе велику аудиторію роботодавців, які активно діляться професійним досвідом та залучають студентство до своїх компаній. Одним із організаторів події є Інформаційний Центр ЄС, що функціонує на базі Львівського університету і координатором якого є Наталія Антонюк. Загалом День кар’єри ЄС відбувається за підтримки Представництва ЄС та в рамках проєкту “Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні”.

31 компанія долучилась цьогоріч до Днів кар’єри ЄС у Львівському університеті. Серед них є компанії-роботодавці, а також громадські та молодіжні організації. Усі вони розповідали про особливості роботи в них та пропонували студентам можливості та вакансії під час онлайн-ярмарку професій. 

“Основна мета цієї події (ред. Дні кар’єри ЄС) – це інформування молоді про сучасні можливості і шляхи професійного розвитку саме в рамках європейської інтеграції. Ми запрошуємо компанії, які є активними на ринку праці, аби вони запропонували роботу, розповіли про вакансії для нашої молоді за європейськими стандартами, вимогами, але саме тут, у наших вітчизняних компаніях. Така поінформованість дозволить мотивувати сучасну молодь залишатися на теренах України та розвивати її економічну потужність”, - розповіла Ірина Сновидович, керівниця Відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом ЛНУ ім. Івана Франка.  

У рамках Днів кар’єри ЄС для молоді провели також тренінги про мистецтво публічних виступів, роль лідера в умовах кризи, інструменти розвитку у міжнародній компанії, а також про подолання стереотипів в освіті. Вступна панельна дискусія на тему “Професійний розвиток та європейська інтеграція” відбулась 17 жовтня. 

Ірина Сновидович зазначила, що такі заходи, як Дні кар’єри ЄС доповнюють дуальну освіту у Львівському університеті. Комунікація і взаємодія з компаніями-роботодавцями дозволяє студентам зрозуміти, якими навичками необхідно володіти для певної професії. А викладачі, які також відвідують тренінги, у майбутньому часто запрошують спікерів на відкриті лекції, презентації, дискусії. Ірина Сновидович зауважила, що такі заходи дозволяють розвивати у молоді soft skills, у той час як університет пропонує студентам - hard skills. 

Щороку спільно з Центром моніторингу ЛНУ ім. Івана Франка Відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом проводить опитування роботодавців у фокусі можливостей покращення комунікацій зі студентами та викладачами, налагодження взаємодії тощо. Також відділи Університету спілкуються з випускниками, аби дізнатися про процес їхнього професійного зростання та залученість у ньому ВНЗ.   

“Зараз, наприклад, процес опитування випускників 2023 року ще триває. Так от, починаючи з третього курсу, майже 65% наших випускників вже працювали. 70% відсотків випускників зазначили, що вони вже працювали під час навчання. 50% зазначили, що ця робота під час навчання вже була за спеціальністю”, - поділилась статистикою Ірина Сновидович, а також додала, що 75% випускників, які долучилися до опитування, зазначили, що працюють.

Підготувала Марія Твардовська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ