Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Як ти там?": у Львові відкрили фотовиставку про речі, які рятують сумчан

Відкриття фотовиставки “Як ти там” #howareyouua з міста Суми відбулося у межах найбільшого фотографічного фестивалю України "Львівські Фото Фестини" 15 серпня.
Фото УФОТО

Як зазначив колекціонер, учасник УФОТО Роман Метельський, у Сумах останні пів року дуже гаряче, але автори виставки – фототовариство “Друзі Дагера” – змогли її передати до Львова та провести відеопрезентацію. 

За словами однієї з творчинь виставки Ірини Варламової, ідеєю фотовиставки є показати речі з минулого чи майбутнього, які рятують наше сьогодення. Перші фото, які увійшли до виставки, стали відповіддю у  груповому чаті на питання “Як ти там?”  уже в період повномасштабного вторгнення.

Колекцію-оберіг, як її називає Ірина, команда вирішила урізнобарвити патріотичними кольорами й створити благодійний NFT-проєкт, коли світлини можна придбати на ресурсі за криптовалюту.

“Під час хакатону (групова робота над створенням повноцінного проєкту, зазвичай у межах конкурсу – ред.) додали до фото синергії минулого, сьогодення, майбутнього у рідних знайомих кольорах”, – розповідає Ірина Варламова.

Серед знімків – фото вулиці Роменської після бомбардування, внаслідок якого загинуло понад двадцять людей. У центрі – стара ванна, яка вціліла. Людина не встигла нею скористатися, але надія є, і це ще один доказ того, що старі речі можуть врятувати, розповідає Ірина.

Чайничок з Великої Писарівки, ровер зі Запоріжжя, яким доставляють ліки, старі пательні, з яких годують наших військових чи фото антени Старлінк, яка прийшла наче з майбутнього, але уже сьогодні рятує наше сьогодення.

Виставку також можна переглянути онлайн на платформі Artsteps

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ