Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як в Офісі Президента України одним натисканням клавіші зруйнували "Державу в смартфоні"

Нагадаємо, минулого року, кабінет Міністрів України ініціював скасування обов'язкової публікації законів, постанов та інших офіційних рішень у газетах «Урядовий кур'єр» та «Голос України».

Низку законопроектів, які скасовують обов'язкову публікацію законів в «Урядовому кур'єрі», також підтримав Комітет з питань цифрової трансформації.

Нагадуємо, що наразі закони України, інші акти Верховної Ради, акти Президента України, Кабінету Міністрів після після прийняття та підписання повинні бути опубліковані в офіційних друкованих виданнях, зокрема, - у газеті «Урядовий кур'єр». Крім того, деякі рішення державних органів набирають чинності лише після публікування в офіційних друкованих виданнях.

Натомість низка експертів відразу заявили про небезпеку такого рішення, адже оприлюднену на офіційних інтернет-сайтах інформацію доволі легко можна відредагувати і навіть видалити, що згодом унеможливить доведення наявності їхньої першої редакції і публікації зокрема.

Майстер-клас щодо видалення офіційно опублікованого та такого, що вступило в дію розпорядження, напередодні продемонстрував Офіс Президента України.

Учора, 23 березня, на офіційному сайті президента України з'явилося розпорядження №206/2021-рп "Про звільнення А. Поліщук з посади голови Кропивницької районної державної адміністрації Кіровоградської області".

В його тексті було зазначено: "Звільнити ПОЛІЩУК Аллу Іванівну з посади голови Кропивницької районної державної адміністрації Кіровоградської області у зв’язку із закінченням строку повноважень Президента України".

Невдовзі текст розпорядження прибрали з сайту. Cтаном на ранок 24 березня жодного нового розпорядження про звільнення голови Кропивницької районної державної адміністрації на сайті президента так і не з'явилося.

Якщо в такий спосіб можна видалити і скасувати будь-який раніше прийнятий Указ чи Розпорядження Президента України, то про яку "Державу у смартфоні" взагалі може йти мова?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ