Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як в Україні штучно створюють негативний міф довкола вакцинації

В Україні триває кампанія з вакцинації населення від коронавірусу Covid-19. Давайте коротко переглянемо її основні аспекти та етапи та чому замість звичайних людей, вакцинукють політиків, співаків та бізнесменів.

  • Наразі, в Україну офіційно завезли 500 тисяч доз вакцини CoviShield. А це означає, що є змога провакцинувати 250 тисяч осіб (вакцинація проводиться 2 рази з інтервалом 28 днів).
  • Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, лише за перші 3 дні на вакцинацію зареєструвались 100 тисяч українців. (Після того дані про реєстрацію приховують).

  • Натомість в соцмережах та медіа розповідають, що українці не хочуть вакцинуватись і що необхідно вакциновувати відомих людей та лідерів громадської думки заради популяризації процесу вакцинування.
  • Серед "лідерів дукмок" зявляються досить сумнівні особи, обрані за невідомим принципом, кулуарно та не прозоро.

  • Також варто звернути увагу, на інформацію яку в соцмережах поширюють "обрані лідери думок". Адже замість спростування міфу про небажання українців вакцинуватись вони маніпулюють цифрами, щоб пояснити те, яким чином їх самих вакцинували поза чергою і свідомо занижують наявні дані.

А тепер про вакцинацію мовою цифр.

Міністр Степанов, заявив, що необхідно вийти на 10 тисяч вакцинацій на добу. Отже половину наявної вакцину CoviShield виколять за 25 РОБОЧИХ днів. І настане час робити повторну вакцинацію. А це ще 25 днів. Тобто фактично в Україні 2 місяці піде на вакцинацію 250 тисяч осіб вакциною CoviShield. Такими темпами ми за рік вакцинуємо до 1.5 млн українців.

Станом на 12 березня в Україні офіційно провакцинували від коронавірусу 38 237 осіб. Натомість міністр Степанов обіцяв, що на 22 березня планують вийти на щеплення 250 тис. людей.

А через рік настане пора ПОВТОРНИХ ЩЕПЛЕНЬ НАВІТЬ РАНІШЕ ПРОВАКЦИНОВАНИХ ОСІБ.

"Швидше за все, вже восени ми побачимо (потребу. - Ред.) в повторному щепленні, а потім і в щорічному", - заявив британський міністр з вакцинації Надім Захаві в інтерв'ю телерадіомовнику BBC. 

За інформацією Львівської обласної державної адміністрації, область отримала 42 200 доз вакцини CoviShield. Тобто для 21 100 осіб.

Як розповіла Наталія Іванченко-Тімко, яка керує Львівським обласним лабораторним центром МОЗ, на Львівщені сторено 14 бригад для проведення вакцинації. Міністр Степанов заявив, що кожна бригада повинна проводити мінімум 80 вакцинацій на добу. Відповідно за 2 місяці на Львівщині можуть вакцинувати максимум до 35 тисяч осіб, вакцини для такої кількості осіб наразі НЕМАЄ.

Станом на 12 березня на Львівщині офіційно провакцинували від коронавірусу 1 439 осіб (320 за попередню добу замість 1200-1400 планованих).

А тепер питання.

  • До чого вакцинувати "блатних популяризаторів", якщо 250 тисяч вакцинованих українців, це 250 тисяч готових "рекламних агентів". І черга на вакцинацію вже значно більша ніж технічні можливості з її проведення?
  • Чому штучно створюється інформація про негативне ставлення українців до вакцинації?
  • Яким чином обирають "обраних" для проведення вакцинації "залишковою дозою вакцини"? І чому цим "залишком" не вакцинують тих хто дійсно цього потребує та висловив готовність?

Натомість в Великобританії кожну хвилину вакцинують 140 осіб. (Більше 60 тисяч за робочий день). Уряд Британії планує вакцинувати усіх повнолітніх громадян (54 млн) до червня-вересня 2021 року.

Андрій Маринюк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ