Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як відрізнити підробку металочерепиці від оригіналу

Під час вибору покрівлі для будівництва даху у замовника зазвичай є ряд вимог до покрівельного матеріалу та бажання отримати найякісніший зразок. Враховуючи неймовірну популярність металочерепиці, особливо актуальним питанням на сьогодні залишається можливість для кожного обрати оригінальну продукцію і уникнути купівлі підробки. Інформація стосовно того, яким чином можна розрізнити оригінал та підробку допоможе сайт https://citybud.in.ua/.

3 ознаки оригінальної металочерепиці

1.     Наявність маркування. Металочерепиця не обов’язково має спеціальне маркування на внутрішній стороні металевих листів. Однак при наявності такого нанесення ви можете бути впевнені в тому, що виріб перед вами має саме ті характеристики, що зазначені в даній інформації, нанесеній лазером. Основна інформація, що може бути вказана, стосується особливостей сталі, а саме – хто її виробник, також може йти мова про товщину листів та рівень оцинкування. Тобто з маркування потенційний покупець зможе отримати саме ті дані, які дозволять вірно підібрати товар.

2.     Присутність технічної документації. Коли продавець готовий надати вам всі документи на продукцію, ви можете відразу ознайомитись з усіма характеристиками, адже виробники саме в супроводжуючих документах детально вказують експлуатаційні дані виробу та надають рекомендації з його монтажу.

3.     Можливість отримати офіційну гарантію. Якщо вам пропонують товар з гарантією від виробника, це добрий знак. Тільки ті виробники, що впевнені в якості своїх товарів та виконують всі необхідні дослідження для виявлення рівня такої якості, готові нести гарантійні зобов’язання перед покупцем. Звісно наявність гарантійного талону точно вплине на вартість продукції, однак ті переваги, що отримує домовласник, в декілька разів перевищують понесені витрати.

До речі існує ще один спосіб перевірки металевої черепиці, яка полягає у з’ясуванні реальної товщини металевого виробу. Однак для його виконання потрібен спеціальний інструмент – товщиномір, а є він далеко не у всіх продавців, і тим більше навряд чи він є у арсеналі звичайного домовласника. Тому цей спосіб перевірки використовується надто рідко, хоча і може вважатись одним з найефективніших.

Що буде, якщо придбати підробку?

Фахівці у будівельній сфері рекомендують не намагатись надто економити на придбанні металевої черепиці, оскільки при правильному підборі товару ви матимете змогу отримати чудове поєднання справедливої вартості та перспективи тривалої та безперебійної служби металочерепиці.

Якщо вам недобросовісний продавець зможе продати металочерепицю, найгіршими сценаріями її подальшого використання можуть бути:

·       зовнішній вигляд покрівлі буде не найкращим, оскільки низькоякісна продукція навіть при найбільшому досвіді монтажників може мати видимі дефекти і не ідеальний вигляд, 

·       товщина сталі скоріше за все не буде відповідати заявленій величині, а це означає ймовірність деформування, можлива поява пошкоджень раніше очікуваного терміну та інші неприємні сюрпризи експлуатації дахової споруди,

·       необхідність проведення ремонту може виникнути в будь-який момент, а це понесе не тільки додаткові витрати, але й час на пошук матеріалів та фахівців для виконання ремонтних робіт.

Як бачите перспективи служби підробки не надто привабливі, тому радимо зробити все можливе задля того, щоб відразу обрати та придбати металочерепицю належної якості. Саме такий матеріал зможе стати надійним захистом для вашого дому та головною окрасою споруди, вашою гордістю та ознакою гарного смаку. 

Чи врятує ситуацію якісний монтаж металочерепиці?

На жаль навіть завдяки висококваліфікованій роботі монтажної бригади не вдасться врятувати ситуацію, якщо вам при покупці потрапила підробка. Тільки за умови використання оригінальної продукції із заявленими характеристиками та доповнення якісною укладкою матеріалу можна досягти бажаної мети – довговічної та міцної покрівлі.

Декілька порад покупцеві

·       Перше, що має насторожити покупця – це надто приваблива ціна товару. Зрозумійте, що якісна металочерепиця не може продаватись дуже дешево. За максимальними параметрами завжди буде стояти відповідна вартість.

·       Далі враховуйте і той факт, що в підробках завжди щось викликає сумнів, однак для недосвідчених покупців варто скористатись допомогою тих, хто розуміється на подібному підборі.

·       Краще покупки робити у тих компаній, хто має певну репутацію на ринку, а ще краще за порадами та рекомендаціями знайомих чи друзів, яким ви довіряєте на 100 %.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ