Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як втримати молодь в громаді: у Дрогобичі напрацюють зміни до Стратегії розвитку

Стратегію сталого розвитку Дрогобицької міської територіальної громади хочуть адаптувати під потреби молоді, а план заходів, які реалізовуються в межах стратегічного розвитку громади – доповнити напрацюваннями зі сфери молодіжної політики. Про це інформує Дрогобицька міська рада.
Фото: Дрогобицька міська рада
Відповідну ініціативу реалізовує ВІ «Активна громада», у співпраці з КУ «Інститут міста Дрогобича» та відділом у справах сім’ї та молоді Дрогобицької міської ради.

До складу робочої групи, створеної розпорядженням міського голови, увійшли представники дієвих громадських організацій міста, активна молодь, представники виконавчого комітету ради, військовослужбовці та внутрішньо переміщені особи, які проживають у Дрогобицькій громаді.

Мета робочої групи – напрацювати матеріали, які надалі увійдуть до Стратегії сталого розвитку Дрогобицької міської територіальної громади до 2030 року та доповнити її блоком питань, актуальних для сфери молодіжної політики.

Для цього буде проведено моніторинг стану та потреб сучасної молоді, зацікавлень молодих мешканців та залученості молоді до різних сфер життєдіяльності громади.

До опитувальника  планують залучати молодь Дрогобича, Стебника та сіл громади.

«На жаль, багато молодих людей виїхали за кордон. Хтось покинув країну через війну, хтось поїхав на навчання. Наше завдання – зробити максимум для того, аби зберегти молодь в громаді та залучати їх повертатись назад. Тому ми повинні дбати про реалізацію тих заходів, які найбільш актуальні для молоді. Це робочі місця, житло, певні пріоритети для сімей з дітьми. Не менш важливим є питання інклюзії сьогодні та можливостей для реабілітації. Молодь є всюди, в усіх сферах. Тому ми працюватимемо над тим, щоб адаптувати нашу Стратегію під ці потреби і працювати в подальшому над втіленням відповідних заходів» – наголошує голова робочої групи Олександра Пашко.

Як інформує «Активна громада Дрогобича», надалі відбуватимуться:

– зустрічі робочої групи;

– проведення стратегічних сесій із різними групами стейкхолдерів, що так чи інакше впливають на розвиток молодіжної політики в громаді;

– проведення онлайн та офлайн опитувань, інтерв’ювання;

– аналіз напрацювань та формування документа про молодіжну політику, який стане частиною стратегії громади до 2030 року;

– проведення широких публічних обговорень;

– внесення правок відповідно до результатів публічних обговорень та фіналізація документа;

– розгляд документа депутатськими комісіями та винесення на голосування депутатами на сесії Дрогобицької міської ради;

– моніторинг виконання стратегії в частині доповнених питань з числа молодіжної політики.

Створенню робочої групи передувала школа «Стратегічний розвиток громади», яка відбулась ще в листопаді минулого року і мала на меті – поглибити знання учасників щодо стратегічного процесу, а також напрацювати ідеї та бачення для вдосконалення чинної стратегії Дрогобицької громади, зокрема у сфері молодіжної політики.

Робота реалізуються Всеукраїнською ініціативою «Активна Громада» від Інституту «Республіка», у співпраці з КУ «Інститут міста Дрогобича» та відділом сім’ї та молоді виконкому Дрогобицької міської ради, в межах проєкту «Формування місцевого бачення відновлення України» та підтримується Національним Демократичним Інститутом (NDI) за фінансування Національного Фонду Підтримки Демократії (NED).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ