Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вивчити англійську мову з інтересом: практичні поради

cTrhrMfSIB5z21g8Ue2RLi457uRsMEU95AEN9CgrnvC1R2IHmU1I2B2KU77IewlKH_x_5j69RPy4IcHqbdAj4qIBecXmZxkNb7Y0KLcThAfafpLTTNRM5iELOha2ZH4lCC5AXFzm

Досить часто вивчення англійської мови пов'язують із труднощами та необхідністю змушувати себе. Однак навчання можна перетворити на захоплююче хобі. Адже сучасні методики дозволяють не лише освоювати іноземну мову, а й весело проводити час. З цієї статті ви дізнаєтеся, як вивчати англійську цікаво.

Чому важливо, щоб вивчення мови приносило задоволення

Сучасні програми навчання орієнтовані те що, щоб учень отримував задоволення від процесу. Чому так важливо?

  • Позитивні емоції допоможуть легко впоратися з усіма складнощами.
  • Правильний підхід до занять допоможе досягти потрібного результату набагато швидше.
  • У процесі навчання учень не втратить мотивації.

Багато онлайн-школ враховують це і успішно використовують сучасні методики. Вчитися можна у будь-якій з них (наприклад, в English Prime) або самостійно.

Способи вчити англійську цікаво

Існує кілька способів, як вивчати англійську цікаво. Розглянемо їх докладніше.

Вчіть англійську з власної ініціативи, а не з примусу

Забудьте про уроки англійської у школі, коли вас примушували вчитися. Тепер ви робите це за власним бажанням. Подумайте, яку користь принесе вивчення мови. Можна буде вільно подорожувати, влаштуватися більш високооплачувану роботу. Необхідно захотіти вивчити англійську, тоді заняття підуть на користь.

Асоціюйте англійську з чимось приємним

Відсутність успіху в минулому змушує асоціювати англійську з невдачами. І це призводить до нових проблем. Час переключитися! Нехай заняття асоціюються у вас із чимось приємним. Виберіть собі викладача із чудовим почуттям гумору, знайдіть однодумців. Якщо у вас є якісь проблеми, не зациклюйтесь на них. Завжди шукайте щось позитивне.

Використовуйте цікаві методи навчання

Цікаве вивчення англійської виявляється привабливішим, ніж використання занудних підручників. Наразі інтернет пропонує багато можливостей. Це онлайн-ігри, майданчики для спілкування з іноземцями, подкасти, аудіокниги та багато іншого. Напевно, у вас улюблені композиції. Чи цікаво вам, про що співає виконавець? Перекладаючи текст пісні, можна значно розширити словниковий запас.

Підключіть друзів до вивчення англійської

Ви любите спілкуватися? Тоді підключіть вивчення іноземної мови друзів. Так ви будете менше уникати занять. Тим паче, маючи співрозмовників, можна розвивати свою мову. Поступово ви починаєте вільно спілкуватися на різні теми. Сходіть з друзями у караоке поспівати англійські пісні.

Хорошим варіантом стане відвідування розмовних клубів. Для них підбирається цікава тематика, а навчання проводиться у комфортній обстановці. При організації таких зустрічей важливо, щоб у присутніх був приблизно однаковий рівень володіння англійською.

Поєднайте англійську з іншими захопленнями

Ви любите подорожувати? Можна поїхати до англомовних країн. Так ви не тільки тренуєте розмовні навички, а й поринаєте в культуру. Якщо ж можливості кудись поїхати поки що немає, подорожуйте не виходячи з дому. Можна поспілкуватися через інтернет із представниками різних країн. Вони розкажуть про місце, де мешкають. Таку інформацію не завжди можна знайти у путівнику.

Любите грати у настільні ігри? Використовуйте Scrabble. У грі потрібно складати слова з окремих літер. У невимушеній обстановці запам'ятовування відбувається значно краще. У таку гру можна грати навіть онлайн.

Дивіться та читайте цікавий контент англійською

Напевно, у вас є улюблені фільми та серіали. Спробуйте подивитися кіно англійською. Початківці можуть вивчати короткі відео. Зазвичай вони супроводжуються субтитрами російською чи англійською. Так ви можете відпрацьовувати і свою вимову. Не обмежуйтесь фільмами. Є ролики на YouTube, телепередачі. Там можна знайти чимало корисного контенту.

Якщо ви любите читати, почніть із адаптованих творів. Можна розпочати з дитячих книжок. Вони цікавіші, ніж діалоги у підручнику. Читайте цікаві історії, анекдоти. Поступово це у вас у звичку. Згодом ви зможете вибирати твори на свій смак.

Як перетворити вивчення англійської мови на хобі (Висновки)

Отже, підсумуємо, що потрібно робити, щоб вивчати англійську весело:

  • Пам'ятайте про позитивні емоції. Використовуйте у заняттях цікавий контент, гумор.
  • Відпочивайте. Перевантаження призведе до того що знання змішаються.
  • Змінюйте обстановку. Сходіть у розмовний клуб. Спробуйте зайнятися бібліотекою, зберіться з друзями.
  • Шукайте партнера. Це можуть бути ваші друзі або співрозмовники зі скайпу. Для пошуку партнерів з інших країн можна використовувати ресурс Conversation Exchange.

Тепер ви знаєте, як вивчати англійську цікаво, і зможете грамотно організувати свої уроки. Здобувати нові знання — дуже приємно. Головне знайти правильний підхід. Початкові знання з англійської можна знайти тут: https://uk.wikibooks.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ