Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як знайти надійний хостинг для сайту в Україні?

веб хостинг

Створити веб-сайт — це не лише про вибір мови програмування чи дизайну, а й хостингу.

У цій статті розкажемо, що таке хостинг, які види хостингу існують та як вибрати надійний хостинг.

Що таке хостинг

Хостинг — це місце, де ваш веб-сайт зберігається в цілодобовому доступі для відвідувачів. Така послуга необхідна, аби кожна людина мала можливість переглянути ваш веб-ресурс через браузер.

Давайте розглянемо, як хостинг для сайту працює. Файли сайту, наприклад HTML, CSS, PHP сторінки та медіа, а також бази даних зберігаються на сервері. Він працює цілодобово. Як тільки відвідувач вводить ім’я вашого сайту в браузері, сервер відповідає на запит та завантажує дані.

Зрозуміти запит може не кожен сервер. Мають бути особливі налаштування, аби комунікація між браузером та хостом відбулася. За справну роботу серверів відповідають компанії, які надають послуги розміщення веб-сайтів — хостинг-провайдери, наприклад HOSTIQ. Саме у них можна орендувати місце на сервері та його ресурси:

Хостинг Україна

Види хостингу

Якщо ви вже розпочали пошук хостингу, то помітили, що існує безліч опцій. Сайти різні: одні потребують більше місця на сервері, інші — особливий доступ до налаштувань.

Розглянемо 4 основні види хостингу.

Віртуальний хостинг

Це найдешевша опція, яка до того ж проста у використанні. З цим типом хостингу ви отримуєте доступ до одного з акаунтів, на які віртуально розділений фізичний сервер.

Матимете сусідів. Та доступу до ваших даних у них немає. Лише серверні ресурси обмежені у використанні, адже ви розділяєте їх. До ресурсів відносять процесор, оперативну пам’ять, місце на диску, швидкість запису та зчитування тощо.

Читайте докладніше: Що таке хостинг

Особливість віртуального хостингу також у тому, що не потрібно турбуватися про налаштування сервера. За цим слідкує хостинг-провайдер. Саме він має адмін-доступ.

Управління акаунтом з вашими даними відбувається за допомогою зручної графічної контрольної панелі. Це робить роботу з хостингом інтуїтивно зрозумілою навіть для новачка, який не має поняття про роботу серверів і сайтів.

Віртуальний хостинг призначений для невеликих проектів: блогу, протфоліо, лендінг-сторінки або маленького інтернет-магазину. Це найбільш популярний хостинг в Україні.

Віртуальний сервер, або VPS

Віртуальний виділений сервер, також відомий як VPS - це ізольована частина фізичного сервера. Тобто, ви отримуєте частину сервера з повним доступом і можливостями як на виділеному сервері, наприклад встановити свою ОС і налаштувати потрібне програмне забезпечення. VPS-сервер повністю зарезервований для вас, тому не доведеться ділитися оперативною пам'яттю, процесором, будь-якими ресурсами і даними з іншими користувачами.

На відміну від спільного виду хостингу, VPS не такий легкий в управлінні. Власник хостингу має мати базові технічні навички з налаштування сервера та його управління.

Такий тип хостингу підійде для інтернет-магазину, форуму з великою кількістю відвідувачів чи додатка.

Виділений сервер

Виділений сервер — найпотужніший варіант. Цей вид хостингу забезпечує вас власним фізичним сервером. Жодних інших користувачів, призначений виключно для ваших потреб. Виділений сервер можна налаштовувати на свій розсуд, вибрати ОС і програмне забезпечення. Ділити серверні ресурси також не доведеться. Як і у випадку з VPS-сервером, власник потребує певних технічних знань.

Виділений сервер беруть у якості ігрового, а також використовують для великого інтернет-магазину.

Хамарний хостинг

Надійне рішення, адже ваші дані знаходяться на декількох серверах одразу. Якщо десь виникнуть проблеми, весь трафік буде перенаправлений на повноцінно функціонуючий сервер. Ресурси надходять також з різних фізичних серверів. Таким чином хостинг-провайдер краще розподіляє навантаження між користувачами.

Обирайте хмарний хостинг, якщо маєте сайт з великою кількістю медіа.

Серед всіх чотирьох варіантів вибрати кращий хостинг неможливо. У кожного є своя аудиторія, адже сайти різні. Віртуальний сервер — не найкраще рішення для ігрової платформи, але у той же час якісний і недорогий хостинг для форуму. Тож зважайте на власні потреби при купівлі.

Як вибрати хостинг

Обираючи хостинг, зверніть також увагу на наступні критерії:

  • Ціна. Для початку можна спробувати безкоштовний хостинг. Та у такому разі треба бути готовим до несанкціонованої реклами, маленької кількості ресурсів та відсутності гарантій від провайдера. Тож для бізнесу найкращий вибір — якісний платний хостинг.
  • Підтримка. Бажано, щоб служба підтримка була цілодобова та мала декілька каналів для зв’язку: пошта, чат та дзвінки.
  • Відгуки. За ним ви помітите, чи є у провайдера проблеми з підтримкою або працездатністю серверів. Краще дивіться відгуки не на сайті провайдера, а на незалежних майданчиках, де неможливо видалити або приховати негативні коментарі. Наприклад, в Google або на спеціальних сайтах з рейтингами провайдерів: tophosting.in.ua, hostings.info або hostings.com.ua.
  • Гарантія повернення грошей або безкоштовний тестовий період. В цьому випадку ви нічого не втратите, якщо раптом провайдер не сподобається.
  • Конструктор для сайту. Якщо ви не маєте навичок програмування, то краще обрати хостинг, де є можливість створити сайт за допомогою зручного графічного інтерфейсу.
  • Приємні бонуси. Це додаткові переваги, які входять в вартість хостингу. Наприклад, безкоштовний домен або створення регулярних резервних копій.
  • В якій країні базується хостинг-провайдер і його датацентр. Вирішіть, варто придбати український хостинг або звернутися до зарубіжних провайдерів. Чим ближче сервер до відвідувачів сайту, тим надійніше і швидше з'єднання.

Тепер ви знаєте, що таке хостинг і які види бувають. Сподіваємося, ви також знайшли практичні поради, як вибрати якісний хостинг і купити в його в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ