Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Яка санітарно-епідеміологічна ситуацію у Трускавеці

На Львівщині у Трускавці на комісії з ТЕБтНС затвердили План протиепідемічних заходів щодо запобігання поширення коронавірусу 2019-nCov. Про це сьогодні, 7 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі Трускавецької міської ради.
Фото ТМР

Сьогодні, 26 лютого, у приміщенні зали засідань Трускавецької міської ради відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання провів міський голова Трускавця, голова міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Андрій Кульчинський.

В роботі комісії окрім її членів взяли участь завідувачка відділення епідеміологічних досліджень Дрогобицького міжміського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Леся Янківська, заступники головного лікаря КНП «Трускавецька міська лікарня» ТМР Галина Оленич та Іван Герльовський.

На порядку денному було всього лише одне питання – про санітарно-епідеміологічну ситуацію в м. Трускавець та готовність госпітальної бази до роботи в умовах виявлення поодиноких та масових випадків небезпечних інфекційних хвороб, що мають міжнародне значення. Мова йде про гостре респіраторне захворювання, котре спричиняє коронавірус 2019-nCov.

Було вирішено затвердити План протиепідемічних заходів щодо запобігання поширення на території м. Трускавця гострої респіраторної хвороби спричиненої корона вірусом, забезпечити готовність госпітальної бази до роботи в умовах виявлення поодиноких та масових випадків небезпечної інфекції, що мають міжнародне значення, визначити медичний підрозділ, розміщений в окремій будівлі, в якому буде проводитися ізоляція і обсервація контактних осіб із захворілими на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCov, виділити транспортний засіб для евакуації контактних осіб з хворим в обсерваційний медичний заклад.

Відділу освіти Трускавецької міської ради та керівникам підприємств, установ, організацій санаторно-курортного спрямування незалежно від форм власності доручено неухильно виконувати Комплексний план готовності в міжепідемічний період та реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та інші ГРВІ серед населення м. Трускавця, щоденно проводити моніторинг та вести контроль за станом здоров’я дітей, учнів, працюючих та відпочиваючих гостей, а для профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCov закупити: а) комплекти одягу захисного №2 протичумні, нестерильні одноразового використання, б) термометри безконтактні фірми «OMRON» та інших виробників, в) маски стерильні одноразового користування.

План протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCov у м. Трускавці, передбачає інформування осіб, які планують виїзд до країн світу, де виявлені ризики інфікування новим коронавірусом, а також про засоби індивідуального захисту та профілактики та рекомендувати утриматись від подорожей до Китайської Народної Республіки до стабілізації ситуації із врученням пам’ятки згідно Наказу МОЗ України №185 від 24.01.2020р.

Також вищезгаданий план протиепідемічних заходів містить такі пункти:

Організувати спільно з суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у місцях масового скупчення людей (у тому числі на торгівельних об’єктах, у місцях проведення культурно-масових заходів, кінотеатрах тощо) та перевезення громадським, залізничним та автомобільним транспортом, заходи з посилення режиму поточної дезінфекції згідно інструкції по проведенню дезінфекційних заходів при гострій респіраторній хворобі, спричиненій коронавірусом 2019-nCov (рекомендовані режими).

У разі звернення осіб, які відповідають визначенню випадку 2019-nCov забезпечити негайну ізоляцію з подальшим транспортуванням до госпітальних баз згідно наказу ДОЗ ЛОДА від 29.01.2020 №54 «Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території Львівської області випадків захворювань спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)». Спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги для транспортування до госпітальної бази викликати за телефоном                 (068) 299 68 57, (063) 485 06 76 та 103 – черговий лікар ОДВ КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» по Львівській області.

Забезпечити осіб, які залучені до розслідування випадку, діагностики та надання допомоги хворим та пацієнтам з підозрою на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCov, засобами індивідуального захисту, а саме: ізоляційними халатами або костюмами біозахисту, респіраторами класу захисту не нижче FFP2, захисними окулярами або щитками, рукавичками медичними нітриловими та масками медичними (хірургічними).

Провести підготовку медичних працівників з питань епідеміології, клініки, діагностики та лікування гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCov.

Проводити санітарно-освітню роботу із населенням з питань заходів профілактики гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCov.

Надавати інформацію про виконання заходів по кожному пункту Плану на оперативних нарадах міського голови.

Нагадаємо, що станом на 26.02.2020 р. в Україні хворих на гостре респіраторне захворювання, спричинене коронавірусом, не виявлено. Але береженого і Бог береже. Тож подібні засідання комісій ТЕБтНС проводяться по всіх містах України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ