Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якби не було ООН, її потрібно було би вигадати, - Павло Клімкін

24 жовтня 1945 року набув чинності Статут Організації Об’єднаних Націй. Саме цей день вважається офіційною датою народження найбільшої міжнародної організації в світі. Промову з нагоди відзначення Дня Організації Об’єднаних Націй Міністр закордонних справ - Павло Клімкін розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Україна як один із засновників ООН беззастережно відстоює принципи суверенної рівності, необхідності виконання взаємних зобов’язань, мирного врегулювання спорів, утримання від погрози силою чи застосування сили.

Для нас це не порожні слова. За ці цінності віддали свої життя численні захисники нашої Батьківщини, які загинули в неоголошеній війні, нав’язаній нам Росією", - сказав Міністр.

Також Павло Клімкін наголосив на тому, що захист принципів, які були покладені в основу Статуту ООН, і які безцеремонно порушує одна з країн-членів ООН, є нашим обов’язком.

"За останні роки багато чого зроблено на «українському напрямі». Схвалено низку резолюцій щодо територіальної цілісності України та захисту прав людини, в яких Росія визнається державою-агресором, а Автономна Республіка Крим та м. Севастополь – тимчасово окупованими територіями України. В нашій державі започаткувала свою діяльність Моніторингова місія ООН з прав людини. Спільно з Урядом України реалізуються програми допомоги вимушеним переселенцям", - прозвітував Павло Клімкін.

Також Міністр закордонних справ розповів про те, що Україна спрямовує свої зусилля забезпечення міжнародного миру. Зокрема, активну участь Україна брала в Раді Безпеки ООН у 2016-2017 рр.: "За нашої ініціативи схвалено першу в історії РБ ООН резолюцію щодо захисту критичної інфраструктури від терористичних загроз, питання конфліктів на Європейському континенті повернуто до поточного порядку денного РБ, реалізовано низку інших ініціатив. Нині триває продуктивна робота України в Раді ООН з прав людини. Наступного року розпочнемо трирічне членство в Економічній і Соціальній Раді ООН2".

Павло Клімкін зазначив, що наш обов’язок як членів міжнародного співтовариства – зміцнити та покращити ефективність Організації, вдосконалити відповідні внутрішні процедури та механізми. 

"ООН залишається центральним елементом існуючої системи світового правопорядку. І наш обов’язок як членів міжнародного співтовариства – зміцнити та покращити її ефективність, вдосконалити відповідні внутрішні процедури та механізми. Якби не було ООН, її потрібно було би вигадати.

Переконаний, що сьогодні ООН та її Статут вимагає всебічної підтримки та захисту. Саме цьому завданню ми маємо приділяти пріоритетну увагу, оскільки безумовне додержання Статуту усіма без виключення державами-членами є запорукою успіху діяльності ООН та гарантією миру і безпеки в світі", - завершив свою промову Міністр закордонних справ України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ