Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Які зміни очікують на освіту Львова у 2024 році?

Сьогодні, під час засідання постійної комісії освіти і науки, депутати підтримали Програму "Майданчик змін" для закладів дошкільної освіти Львівської громади на 2024-2027 роки.

Йдеться про пілотний проєкт, у планах якого повністю переформатувати роботу дитячих садочків - розповідає депутатка фракції "Європейська Солідарність" Наталія Сомик.

"У трьох садках Львова працюватимуть з дітками віком від 12 місяців. Це гарний європейський досвід ранньої соціалізації дитини, який ми сьогодні переймаємо від Верхньої Баварії. Саме за німецькою методикою, у наших садках працюватимуть з дітками від одного року. Поки що зміни стосуватимуться закладів дошкільної освіти № 102, № 149 та № 88, чиї працівники матимуть можливість запозичувати німецький досвід", - прокоментувала Наталія Сомик.

Також за рішенням комісії освіти і науки, у Львові створять комунальну кстанову "Постір можливостей святого Антонія", де навчатимуть діток з інвалідностями професій.

"В установі дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Личаківського району існує відокремлений підрозділ, який працює з дітьми з інвалідністю. Це діти-підлітки зі складними формами аутизму, діти з синдромом Дауна та іншими хворобами. Ми підтримали пропозицію створити окрему комунальну установу, адже їхня діяльність буде спрямована на професійну орієнтацію. Ми також розглядаємо можливість створення там кваліфікаційного центру підтвердження професійних навичок", - розповіла Наталія Сомик.

Додамо, у проєкті бюджету на 2024 рік буде близько 13 мільярдів гривень, попередньо з них на освіту - 4 704,9 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ