Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо Чумак стане президентом, то буде ламати "клептократичну олігархію"

Міжнародна спільнота готова констатувати факт, що в Україні відбуваються реформи: приймається нове законодавство, створюються нові інституції. Проте відчутних змін немає і все, що відбувається, не призвело до якісного стрибка у розвитку суспільства. Про це сказав народний депутата України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак підбиваючи підсумки робочої поїздки до Сполучених Штатів Америки. Про це повідомила прес-служба депутата.

«Реформа – це не просто прийняття необхідного законодавства або створення відповідної інституції. Це створення абсолютно нової культури та філософії суспільних відносин, які б докорінно змінили усе суспільство. Наші реформи такими назвати не можна, адже в Україні досі залишається стара культура внутрішніх відносин, її носії – політики та чиновники, а також стара система економічних відносин – клептократична олігархія», - зазначив Віктор Чумак.

Вирішення ситуації, на думку політика, можливе в разі реалізації найголовнішої для держави реформи – реформи політичної системи. Саме це зможе змінити відносини між органами влади, політичними партіями, громадянським суспільством, і, відповідно, змінити систему економічних відносин.

«Ключовим елементом цієї реформи є зміна виборчої системи, заборона політичної реклами на ТБ, заборона фінансування політичних партій юридичними особами та, натомість, збільшення державного фінансування, а також зниження прохідного бар’єру для партій на виборах до парламенту», - впевнений Віктор Чумак.

Народний депутат наголосив, що зміна системи приходу людей у політику є ключовою умовою для зміни країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ