Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Якщо платиш податки, тоді маєш право голосу, - Роман Чернега

Голова Держслужби з питань праці Роман Чернега запропонував надавати право голосувати на виборах тільки платникам податків, за прикладом деяких країн.

У Державній службі України з питань праці повідомили, що декілька мільйонів громадян працюють без офіційного оформлення трудових відносин, ухиляючись від сплати податків. Про це повідомив голова Держпраці Роман Чернега під час презентації результатів спільного з ЄС та Міжнародною організацією праці дослідження, передає «УНІАН».

«Станом на сьогодні ми можемо говорити про декілька мільйонів наших громадян, які працюють поза межами офіційних трудових відносин», — повідомив Чернега.

Він зазначив, що неофіційне працевлаштування позбавляє українців соціальних гарантій та зменшує податкові надходження держави.

Водночас голова Держпраці запропонував надавати право голосу лише тим українцям, які платять податки, тобто працюють офіційно. За його словами така система діє у деяких країнах світу.

«Я думаю, було б непогано передбачити й у нас такі запобіжники, які б працювали системно і допомагали робити Україну кращою, економічно стабільнішою, багатшою», — заявив голова Держпраці.

Раніше в уряді підрахували, що майже 20% українців працездатного віку перебувають на заробітках за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ