Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Якщо Росія продовжить красти, то памятник Бандері зявиться в Хабаровську - Вятрович
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Якщо Росія продовжить красти, то пам'ятник Бандері з'явиться в Хабаровську - В'ятрович

Пам'ятники великим українським діячам, що з'являються на карті Росії, можуть мати позитивний вплив.

Про це сказав голова українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в інтерв'ю "5 каналу", коментуючи те, що в російському Пскові аеропорт назвали іменем княгині Ольги, пише gazeta.ua.

При цьому В'ятрович нагадав, що історія ставиться іронічно до таких "крадіжок" та провів аналогію з пам'ятником князю Володимиру в Києві, який був відкритий в кінці XIX століття.

"Хай діячі української історії з'являються на карті Російської Федерації. Не бачу в цьому нічого крамольного. Звичайно, Росія думає, що вона таким чином посилить цю "прихватизацію" української історії. Але історія часом іронічно ставиться до таких речей", - сказав він.

В'ятрович згадав, як президент РФ Володимир Путін під час зустрічі з главою Франції Емманюелем Макроном назвав Анну Ярославну "нашою", а нещодавно в Москві звели пам'ятник Володимиру Великому.

"Ось бачите, в Москві вже буде один український пам'ятник, в Пскові буде один український пам'ятник. Може, коли-небудь з'являться і інші діячі української історії. Наприклад, в Хабаровську буде пам'ятник Степану Бандері", - сказав історик.

В'ятрович переконаний, що історія РФ вже підходить до кінця.

"Російська імперія починалася, по суті, з крадіжки історії Русі, але, напевно, це вже закінчується. І Російська імперія закінчується. Закінчуються її можливості для зловживань з історії. Все-таки в ХХІ столітті придумувати свою історію - це вже не працює. Це ж не XVIII століття".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ