Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якими будуть відносини Великобританії та України після "Брекзиту"

Міністр у справах Європи Міністерства закордонних справ Великої Британії Крістофер Пінчер заявляє, що після виходу його країни з Європейського союзу відносини Лондона і Києва ʺзміняться лише на кращеʺ.

ʺВідносини між Україною і Великою Британією можуть змінитися після ʺБрекзитуʺ, але лише на краще. Ми хочемо побудувати сильні, глибокі відносини з Україною у сфері торгівлі, безпеки, культури. І я думаю: коли ми вийдемо і узгодимо двосторонню угоду з Україною, наші відносини продовжать покращуватисяʺ, – сказав Пінчер, відповідаючи на питання Радіо Свобода у кулуарах 16-ої щорічної зустрічі ʺЯлтинської європейської стратегіїʺ (YES) 14 вересня в Києві.

ʺУкраїна відіграє важливу позицію в Європі. Це нова лінія фронту. Тому я захотів приїхати і сказати народу України: ми підтримуємо вас у ваших прагненнях процвітання, свободи, прозорості і проти будь-якої форми зовнішньої загрозиʺ, – додав британський урядовець.

Він висловив сподівання, що Британія досягне угоди з ЄС щодо ʺБрекзитуʺ і вийде з Євросоюзу 31 жовтня з угодою, або і без.

Нещодавно королева Єлизавета II підписала закон, який забороняє британському уряду здійснення ʺБрекзитуʺ без угоди з Євросоюзом і без схвалення законодавців. Закон зобов’язує уряд прагнути до досягнення угоди з ЄС на засіданні Європейської ради 18 жовтня.

У разі відхилення цього прохання Брюсселем прем’єр-міністр Великої Британії повинен просити про відстрочку ʺБрекзитуʺ до 31 січня 2020 року.

Нагадаємо, Парламент Британії призупинив роботу на 5 тижнів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ