Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович: 2011-й стане роком радикальних реформ в Україні

Президент України Віктор Янукович провів зустріч із членом Європейської Комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Вітаючи гостя в Києві, Глава держави високо оцінив той факт, що його перша у новому році зустріч на міжнародному рівні відбулася саме з представником Єврокомісії.

«Маю велику надію, що наші поточні відносини принесуть  довгоочікуване завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію і створення Зони вільної торгівлі», – сказав Віктор Янукович.

Говорячи про підсумки 2010 року для України, Президент відзначив: «На європейському напрямі ми зробили багато, щоб налаштуватися на послідовну роботу, яка має на меті підняти й об’єднати країну, утвердити свободу й демократію, навести лад в економіці – підняти її на належний рівень розвинених держав».

«Сьогодні реформи в Україні – вже реальність, а не декларація намірів, – підкреслив Глава держави. – Я абсолютно переконаний, що 2011 рік стане роком радикальних реформ в Україні».

При цьому ми усвідомлюємо, що масштабну програму економічних реформ неможливо реалізувати без реформування політичної системи, без здійснення рішучих кроків щодо боротьби з корупцією та підвищення прозорості у діяльності владних інститутів, зазначив Віктор Янукович.  Саме тому, нагадав Президент, продовжує працювати робоча група з підготовки нового виборчого законодавства.

Глава держави окремо наголосив: безумовно, політичний діалог між Україною та ЄС вимагає продовження інтенсивних контактів на високому політичному рівні.

«Буду радий вітати пана Жозе Мануеля Баррозу  в Україні у квітні в рамках Саміту з питань інноваційного та безпечного використання ядерної енергії у рамках заходів із вшанування 25-х роковин Чорнобильської катастрофи», – сказав Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ